Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 12 11

Savaitės kino naujienos: A.Schumer vaidins Barbę, J.Deppas išrinktas labiausiai neatsiperkančiu aktoriumi

Šią savaitę kino naujienose Johnny Deppas sulaukė ir gerų, ir ne tokių gerų naujienų, komikė Amy Schumer gavo lėlės vaidmenį Barbėje, „Oskarai“ rado vedėją, o „Mumija“ ir „Žmogus-voras“ paskelbė pirmuosius anonsus.
Johnny Deppas
Johnny Deppas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Geriausi J.Deppo laikai jau praėjo. Visi mes tai žinome. Jei neskaičiuotume tęsinių ir filmų, kuriuose jis pasirodo tik epizodiškai, nuo paskutinio tikro hito jau praėjo labai, labai daug laiko. Šitai žino ir žurnalas „Forbes“, metų pabaigoje skaičiuojantis aktorius, kuriems permokama daugiausiai.

J.Deppas sąrašo pirmoje vietoje atsiduria antrus metus iš eilės. Dešimtuke yra ir tokie žmonės kaip Leonardo DiCaprio, kurio vienintelis metų filmas, nors neuždirbo superherojų dydžio sumų, atsipirko, ir net laimėjo jam „Oskarą“. Juo labiau, kažin, ar galima teigti, jog vieta sąraše nors vienam šių vardų sugriaus karjerą. Visą dešimtuką rasti galite čia.

Antroji J.Deppo savaitės naujiena gerokai pozityvesnė. Aktorius sutiko suvaidinti sergantiems vaikams skirto fondo finansuojamame projekte. Vėžiu sergančiam 16-mečiui Anthony Conti sukurti trumpametražį filmą apie zombius buvo ilgametė svajonė, o dabar visas būrys garsių žmonių – Davidas Lynchas, J.K.Simmonsas, Laura Dern, Samas Raimi – padės svajonę paversti tikrove.

Tuo tarpu komikė A.Schumer ima komerciškiausio projekto karjeroje. Barbių juosta pasakos apie merginą, pabundančią lėlių krašte, ir lėtai suprantančią, jog ji čia nepritampa. Tokia žinutė kiek paprastoka, bet visiškai suprantama – ilgus metus Barbė kritikuojama už nesveikos gyvensenos skatinimą ir stereotipišką moters vaizdavimą, tad toks siužetas, kartu su kylančia A.Schumer žvaigžde, turėtų padėtį aptvarkyti.

„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Amy Schumer
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Amy Schumer

Isabelle Huppert naujus metus pradės vaidindama Benoit Jacqout dramoje „Eva“. Siužeto detalių kol kas nedaug, bet tai bus jau šeštas autorių darbas kartu, o I.Huppert turėtų vaidinti paslaptingą moterį, kurią sutinka pagrindinis veikėjas. Pusiau trileris filmuojamas sausį, tad tikėtis baigto produkto galime kitų metų pabaigoje arba, labiau tikėtina, kitame Berlyno festivalyje.

Bet naujas roles gauna ne vien aktoriai. Jei žiūrite „Oskarus“, žinote, kad jų vedėjai ne visada būna labai juokingi. Šįsyk problemą Akademija sprendžia vedėju pasisamdydama Jimmy Kimmelą, savo pokalbių laidos vedėją bei universaliai mylimą komiką. Nežinau, kaip jums, bet man tai šansus išsėdėti tas tris su puse „Oskarų“ valandų pakelia iš „tikrai ne“ į „tikriausiai ne“, kas jau yra nemažai.

Kino dešimtukai

Tęsiant „metų geriausių“ dešimtukų rubriką šįkart pateikiame Amerikos kino instituto dešimtukus. Jų nuomone dešimt geriausių metų JAV filmų yra: „Atvykimas“ (Arrival), „Tvoros“ (Fences), „Pjūklo ketera“ (Hacksaw Ridge), „Kalifornijos svajos“ (La La Land), „Mančesteris prie jūros“ (Manchester by the Sea), „Mėnesiena“ (Moonlight), „Tyla“ (Silence), „Stebuklas virš Hadsono“ (Sully), „Zootropolis“ (Zootopia). Sunku ginčytis.

Įdomu tai, kad šis sąrašas yra tiksliausias „Oskarų“ spėjikas – pernai iš aštuonių geriausiam filmui nominuotų filmų septyni buvo ir AKI sąraše.

Analogišką sąrašą gavo ir serialai: „Amerikiečiai“ (The Americans), „Atlanta“, „Geriau skambink Saului“ (Better Call Saul), „Karūna“ (The Crown), „Sostų karai“ (Game of Thrones), „Amerikietiška nusikaltimo istorija: Žmonės prieš O.J.Simpsoną“ (Americam Crime Story: The People vs. OJ Simpson), „Keistesni dalykai“ (Stranger Things), „Mes“ (This is us) ir „Viceprezidentė“ (Veep). Šiame sąraše nėra „Vakarų pasaulio“ (Westworld), kas turėtų papiktinti jo fanus, bet tokioje prigrūstoje kategorijoje kažkas visada liks nuskriaustas.

Kalbant apie „Vakarų pasaulį“, prieš savaitę jo sezono finalas pavertė jį žiūrimiausiu pirmu serialo sezonu „HBO“ istorijoje (taip, net pirmą „Sostų karų“ sezoną žiūrėjo mažiau žmonių). Skaičiuojama, jog iš viso paskutinę seriją peržiūrėjo 3,6 mln. žiūrovų (neskaičiuojant nelegalių peržiūrų). Tai – itin geros naujienos kanalui, kurio didžiausias hitas apie Vesterosą po dviejų sezonų pasitrauks.

„Žmogus-voras“, perdaromas jau antrą kartą per šešerius metus, kol kas taip ir neturėjo tikrai nuostabios versijos. Kol kas. Šįsyk savo veikėją susigrąžino „Marvel“ ir akivaizdu, jog jie žino, ką daro. Filmas su Tomu Hollandu, Michaelu Keatonu ir Robertu Downey Jr. šią savaitę gavo net du anonsus ir jei visa juosta bus tokia pat gera, kaip reklamos, mūsų laukia kažkas ypatingo:

VIDEO: FIRST OFFICIAL Trailer for Spider-Man: Homecoming
VIDEO: SPIDER-MAN: HOMECOMING - Official International Trailer #1 (2017) Marvel Superhero Movie

Kažko panašaus nesinori sakyti apie „Mumiją“. Su Tomu Cruise’u perkuriama istorija atrodo geriau nei ankstesnės jos versijos, bet labiau primena „Misija: neįmanoma“ nei monstrų filmą. Režisieriaus Alexo Kurtzmano kūrinys turėtų būti pirma iš daugelio skirtingų pabaisų ir skirtingų herojų filmų dalių (panašiai kaip „Marvel“ visatoje).

VIDEO: The Mummy - Official Trailer (HD)

Pabaigoje pateikiame „mash-up“, dviejų garsių dalykų sukišimą į krūvą. Šįsyk jį paruošė pats vieno tų dalykų kūrėjas. Zachas Snyderis, švelniai tariant nevykusio „Betmenas prieš Supermeną: teisingumo aušra“ (Batman v Superman: Dawn of Justice) režisierius, perdarė savo filmo anonsą pridėdamas prie jo „Žvaigždžių karus“. Tiesa pasakius, mintis visai įdomi, nors abi frančižės visiškai nesuderinamos.

VIDEO: DARK SIDE KNIGHT v SUPERJEDI Zack Snyder's Star Wars Batman v Superman Mashup HD

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas