Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 30

Savaitės kino naujienos: du nauji filmai apie Zeldą Fitzgerald, animaciniai Weso Andersono šunys ir peticija Quentinui Tarantino

Šią savaitę kine dvi garsiausios aktorės pasaulyje pasirašė vaidinti tą patį personažą, Wesas Andersonas pradėjo filmuoti naujausią savo kūrinį, švedai paskelbė ekranizuosiantys pamirštą Ingmaro Bergmano scenarijų, o 15 000 gerbėjų nusprendė patys surasti Quentinui Tarantino naują darbą.
 Jennifer Lawrence, Tarantino ir Scarlett Johanson / Fotokoliažas
Jennifer Lawrence, Tarantino ir Scarlett Johanson / Fotokoliažas
Temos: 1 Kinas

Kaip žinia, Holivude svarbiausia, jog apie tave kalbėtų. Net jei niekas nėra girdėjęs tavo vardo, po vieno sėkmingo pasirodymo pasiūlymai pradės plaukti iš visų pusių – visiems staiga prisireiks vieno ir to paties žmogaus. Pastaruoju metu visas Holivudas, panašu, kalba apie Zeldą Fitzgerald.

Visų pirma paaiškėjo, jog rašytoją bei dailininkę, kurią daugelis geriau žino kaip antrąją dramatiškų santykių su F. Scottu Fitzgeraldu pusę, vaidins Jennifer Lawrence. Šios tragiškai gyvenimą baigusios asmenybės biografiją prodiusuos Ronas Howardas, kuris greičiausiai pats apsiims projektą ir režisuoti.

Bet antradienį pasirodė pranešimų, jog Zeldą naujame filme įkūnys ir Scarlett Johansson. Kol kas tokio pat garsumo režisieriaus jos projektas neturi, bet įdomu tai, jog kūrėjai turi priėjimą prie viešai nepasiekiamų Zeldos sanatorijos raštų, kuriuose užsimenama, kaip kai kurias jos vyrui priskiriamas idėjas iš tiesų sugalvojo jo žmona.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jennifer Lawrence
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jennifer Lawrence

Nė vienas filmas kol kas nėra paskelbęs premjeros datų, bet abu juos neabejotinai aplenks dar kitas (skaičiaus nepametėte, trečiasis) Zeldai skirtas projektas – kitais metais pasirodysiantis „Amazon“ serialas „Z: Visko pradžia“, kur ikoną vaidins Christina Ricci.

Priešingai, nei gali pasirodyti pasiekus šią straipsnio vietą, ne visas kino pasaulis sukasi apie Zeldą Fitzgerald. Štai 2018-ais, sukankant šimtosioms Ingmaro Bergmano gimimo metinėms, pasirodys naujas jo filmas. Po mirties rastą scenarijų režisuos švedė Suzanne Osten.

1969-ais parašytas kūrinys vadinasi „Šešiasdešimt keturios minutės su Rebeka“ ir pasakoja apie nėščią mokytoją bei jos seksualinį ir politinį išsilaisvinimą. Dar įdomiau tai, kad rašydamas scenarijų režisierius planavo sukurti filmą kartu su Akira Kurosawa ir Federico Fellini. S.Osten teks susitvarkyti su, švelniai tariant, dideliais lūkesčiais.

Naujo Weso Andersono filmo gerbėjams laukti taip ilgai, panašu, neprireiks. Daugiau kaip metus erzinęs publiką užuominomis apie animacinę juostą, dabar jis ėmėsi darbo ir šiuo metu filmuojamas darbas į kino teatrus atkeliaus 2017-ais. Siužeto detalėmis Wesas dalintis nenori, bet jau aišku, kad šunis ar kokius nors kitus gyvūnus filme įgarsis Billas Murray’us, Bryanas Cranstonas, Jeffas Goldblumas ir Edwardas Nortonas.

Su visa derama pagarba W.Andersonui, „Nerealiųjų“ ir „Žaislų istorijos“ tęsinių pasaulyje laukia dar daugiau žmonių. Ir dabar jie žino, kada laukimas baigsis. Bradas Birdas, turintis jau du geriausio animacinio fimo „Oskarus“ antrą superherojų šeimynos dalį pateiks 2018-ųjų birželio 15 d., o ketvirti kalbančių žaislų nuotykiai atvyks 2019-ųjų birželio 19 d. Taigi, varganos 962 dienos laukimo.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Billas Murray
AFP/„Scanpix“ nuotr./Billas Murray

„Keršytojais“ milijardus uždirbęs Jossas Whedonas, kaip ir kiekvienas garsesnis režisierius kažkuriuo karjeros momentu, nori pastatyti filmą apie Antrąjį pasaulinį karą. O jei nepavyktų, sakosi mielai režisuosiantis kurią nors „Žvaigždžių karų“ dalį. Žodžiu, ambicijos didelės.

Kol režisieriai rankiojasi naujus projektus, antroji „Deadpoolo“ dalis savojo neteko. Nors pasaulis įsimylėjo besikeikiantį žudiką, Timo Millerio meilė išseko ir jis paliko tęsinį vos sėdęs prie jo dirbti.

Vieni sako, jog dėl šio sprendimo kaltas biudžetas, kiti, kad nesutarimai su aktoriumi Ryanu Reynoldsu, bet šitai, vienaip ar kitaip, atvedė prie įdomaus posūkio.

Q.Tarantino fanai prisiminė, kad šis dabar nieko nefilmuoja, pamatė kruviną komediją, kurią filmuoti nėra kam, ir suvedę šiuos du faktus į krūvą pradėjo peticiją. Šiuo metu ją pasirašė daugiau kaip 15 tūkstančių gerbėjų, įsitikinusių, kad „Deadpoolas 2“ Q.Tarantino tinka kaip nulietas. Jei taip manote ir jūs, peticiją pasirašyti galite štai čia.

Kadras iš filmo „Deadpool“ (2016)
Kadras iš filmo „Deadpool“ (2016)

Na, bet ne viskas būtinai turi virsti milijoniniais projektais. Štai Jia Zhangke, filmus pristatęs beveik kiekviename svarbiausiame festivalyje, patraukė gaminti makaronų. Gimtajame Fenyango mieste režisierius atidarė makaronų restoraną. Kaip ir reikėtų tikėtis, sienos jame iškabintos J.Zhangke filmų plakatais ir gautais prizais.

Galiausiai, kai Harmony Korine’as nedaro filmų apie šizofreniją ar aštuoniasdešimtmečius su automatais, jis imasi filmuoti reklamas apie krepšininkus. Jo fanai ten ras ir firmines neonines šviesas, ir paauglius, tik šįsyk viso to centre – dvejus pastaruosius metus naudingiausiu žaidėju NBA rinktas krepšininkas Stephenas Curry.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas