Sportas gyvai
2016 11 13

Savaitės kino naujienos: naujasis Freddie Mercury ir sugrįžtantys „Apgaulės meistrai“

Šią savaitę paskelbti Europos kino apdovanojimų nominantai, ilgai planuotam filmui apie „Queen“ rastas Freddie Mercury, „Simpsonų“ ilgaamžiškumą įamžino naujas rekordas, o naujus projektus, nuotraukas bei anonsus paskelbė aibė kūrėjų.
Morganas Freemanas, Rami Malekas / fotokoliažas
Morganas Freemanas, Rami Malekas / fotokoliažas

Europos kino apdovanojimai galbūt ir neturi tokio vardo kaip „Oskarai“ ar „Auksiniai gaubliai“, bet jų nominantų sąrašas beveik toks pat įspūdingas.

Daugiausiai, šešiose kategorijose, nominuotas buvo Lietuvoje jau rodytas „Toni Erdmanas“. Keturias turi šių metų Kanų festivalio laimėtojas „Aš, Danielis Bleikas“, tris kartus paminėta Pedro Almodovaro „Chulieta“.

Kadras iš filmo „Toni Erdmanas“
Kadras iš filmo „Toni Erdmanas“

Praėjusius du metus šiuose apdovanojimuose svarbiausius prizus šlavė lenkų „Ida“ bei italų „Jaunystė“. Visą nominantų sąrašą rasti galite čia.

Anksčiau šiuose apdovanojimuose kituose filmuose rodęsis Tobias Linholmas nusprendė, jog pats laikas iš Europos traukti į JAV. „Karo“ ir „Užgrobimo“ autorius režisuos Darreno Aronofsky prodiusuojamą filmą apie Charlie Culleną, slaugą, nužudžiusį, įtariama, daugiau kaip 300 pacientų.

Jei esate matę ankstesnius T.Linholmo filmus, toks tamsus siužetas greičiausiai nestebina – visi jo filmai buvo ir, panašu, bus apie šiurpinančius įvykius.

„Fox“ filmą apie „Queen“ sukurti bando jau bent aštuonerius metus. Per tą laiką prie jo prirašyti buvo keli aktoriai – ilgai atrodė, jog F.Mercury vaidins Sacha Baronas Cohenas – ir visa krūva režisierių. Dabar duetas pagaliau rastas.

Dainininką biografijoje vaidins egiptietis Rami Malekas, geriausiai pažįstamas iš serialo „Ponas Robotas“, o filmą režisuos Bryanas Singeris, keturių skirtingų „Iksmenų“ juostų kūrėjas. Sprendimai gal ir netikėti, tačiau muzikiniais konsultantais filme dirbs „Queen“ nariai Brianas May ir Rogeris Tayloras, o jei tinka jiems, tinka ir mums.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Rami Malekas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Rami Malekas

Johnas Torturro prie savo naujo filmo dirbo tikriausiai dar ilgiau. Visi, kas matė brolių Coenų „Didįjį Lebovskį“, prisimena veikėją, vardu Jesus. Aktorius J.Torturro nuo pat filmo išėjimo kalbėjo apie antrą dalį, kurioje šis veikėjas būtų pagrindinis.

Tam kelią ilgai užkirto patys Coenai, nenorėję savo komedijai jokio tęsinio. Bet pagaliau aktoriui pavyko juos įkalbinti. „Jie buvo apakę. Jiems dabartinis siužetas atrodė fantastiškas“, – sakė J.Torturro. Patys broliai filme liks prodiuseriais, o pusiau-tęsinį režisuos aktorius.

Kol J.Torturro už tęsinį kovoja nagais ir ragais, „Apgaulės meistrai“ gaus trečiąją dalį, nors to neprašė beveik niekas. Kaip ir pirmoji jo dalis, tęsinys prastai pasirodė tiek Europoje, tiek JAV, bet tapo didžiuliu hitu Kinijoje, kuri viena „Apgaulės meistrams 2“ uždirbo daugiau kaip trečdalį visų pajamų.

Antroji dalis pateks į blogiausių metų filmų topus, o jei kuriame nors jo ir nebus, tai tik dėl to, koks neįsimenantis buvo šis tęsinys. Bet turint omenyje, jog filmui atsipirkti užtenka vien Kinijos rinkos – kodėl nekepti trečios magų juostos?

Panašiai pinigus renkasi ir „Simpsonai“. Nepaisant fakto, jog daugeliui pastarieji dešimt ar daugiau serialo metų atrodo nevykę, tai vis dar vienas žiūrimiausių serialų pasaulyje.

AFP/„Scanpix“ nuotr./„Simpsonų“ kūrėjas Mattas Groening
AFP/„Scanpix“ nuotr./„Simpsonų“ kūrėjas Mattas Groening

„Fox“ už tai juos apdovanoja dar dviem, 29-u ir 30-u, sezonais. Po jų geltonoji šeimyna bus išgyvenusi net 669-ias serijas, o tai yra bet kokio geriausiu laiku JAV rodomo serialo rekordas. Sveikinam, Houmeri.

Televizijai planų turi ir Irvine’as Welshas. Prieš savaitę pasirodė antrosios „Traukinių žymėjimo“ dalies anonsas, bet knygos autorius teigia, kad jo veikėjų istorija nesibaigs ir po jo: „Visiems savo veikėjams aš turiu planų. Skirtinguose grafikuose, skirtingose adaptacijose. Bet tai bus televizija – televizijoje dabar vystomi įdomiausi projektai“.

VIDEO: T2 Trainspotting Official Trailer – At Cinemas January 27

Tuo tarpu Joe Wrighto, sukūrusio „Puikybę ir prietarus“ ir „Atpirkimą“ sugrįžimas visada yra laukiamas įvykis. Kitų metų lapkritį į kinus atvyks jo juosta apie Winstoną Churchillį, kur pagrindinį vaidmenį atliks Gary Oldmanas. Šią savaitę spaudoje pasirodė pirmoji filmo nuotrauka. Ir taip, šis vyras joje yra neatpažįstamai dėl filmo persimainęs G.Oldmanas.

Winstoną Churchillį vaidinantis Gary Oldmanas / kadras iš būsimo filmo
Winstoną Churchillį vaidinantis Gary Oldmanas / kadras iš būsimo filmo

Galiausiai, naują filmo anonsą išleido Lucas Bessonas. „Valerian“, pasakojantis apie su ateiviais kovojančius keliautojus laiku, yra brangiausias visų laikų Prancūzijos filmas. Ir ne šiek tiek brangesnis: jei sudėtume antro („Asteriksas Olimpinėse žaidynėse“ – 78 mln. eurų) ir trečio („Penktasis elementas“ – 75 mln. eurų) brangiausiųjų biudžetus, vis tiek būtume tolokai nuo 197 mln. eurų, išleistų „Valerian“. Ar verta – spręsti jums.

VIDEO: Valerian Teaser Trailer – In Cinemas Summer 2017

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius