Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 20

Savaitės kino naujienos: H.Miyazaki sugrįžimas, R.Redfordo pasitraukimas ir nauji „Sostų karai“

Šią savaitę kino naujienose dominavo Hayao Miyazaki sugrįžimas, Roberto Redfordo pasitraukimas ir nauji „Sostų karai“.
Margot Robbie ir Kit Harington / Koliažas
Margot Robbie ir Kit Harington / Koliažas

Jei rodote nors kiek susidomėjimo anime žanrui, tai tokią klasiką kaip „Mano kaimynas Totoro“ ar „Keliaujanti Haulo pilis“ esate matę kokius šešis kartus. Tokiu atveju apsidžiaugsite sužinoję, kad jų kūrėjas, režisierius H.Miyazaki, nusprendė sukurti dar vieną filmą.

„Šimtakojis Boro“ turėtų būti baigtas 2019-ais. Pasakos jis apie, na, šimtakojį, vardu Boro. Pats H.Miyazaki sako: „Tai toks mažytis, plaukuotas šimtakojis, toks mažas, kad judindamas jį tarp pirštų, gali netyčia sutraiškyti“. Autorius jau buvo trečią kartą išėjęs į pensiją, tačiau kaip ir anksčiau, nusprendė, kad būti pensininku per daug nuobodu. Bet „Boro“ bus jau paskutinis, Hayao prižada, tikrai paskutinis.

Tuo tarpu R.Redfordas daro atvirkščią manevrą ir teigia, kad du filmai, kuriuose jis filmuojasi dabar, bus jo paskutiniai. „Man atsibodo vaidinti. Aš nekantrus žmogus ir darosi per sunku visąlaik sėdėt ir laukti naujo dublio“, – aiškino jis. Bet tai nėra visiškas jo atsisveikinimas su kinu – jis ir toliau režisuos. O daugiausiai laiko žada skirti savo vaikystės hobiui – tapybai.

Bet keliaukime prie džiugesnių žinių. „Sostų karų“ fanai, bijantys, kad dviejų likusių sezonų nepakaks patenkinti jų aistros Vesteroso pasauliui, gali nurimti, mat kalbos apie tęsinį įgauna pagreitį.

Rašytojas George'as R.R. Martinas prieš kelis mėnesius gyrėsi, jog turi „tūkstančius puslapių“ medžiagos apie „Sostų karų“ pasaulį iki pirmosios knygos. O šią savaitę HBO patvirtino, jog vyksta intensyvios kalbos apie kitą serialą, pasakojantį apie mūsų sekamų įvykių priešistorę.

Naujus projektus paskelbė ir Wong Kar-wai su Roy’umi Anderssonu. Pirmasis filmuos Maurizio Gucci žmogžudystę. Jo žmoną Patrizią, kuri jo nužudymą užsakė, turėtų vaidinti Margot Robbie.

R.Anderssonas dirbs prie „Apie begalybę“. Kaip ir ankstesniuose jo filmuose, šiame jis žada turėti aibę skirtingų veikėjų, laikotarpių ir lokacijų. „Tai filmas be konkretaus laiko, jis jungia praeitį su dabartimi“, – pasakojo švedas. Vienas iš filmo veikėjų, beje, bus Adolfas Hitleris. Drąsu.

Jei kas nors dar prisimena „Žaliąją širšę“, tą nevykusį Michelo Gondry filmą apie kaukėtus komiksų herojus, tai naujiena, jog ruošiamas jo perdirbinys, nenustebins. Originalas su Sethu Rogenu ne tik buvo lygiomis dalimis kvailas ir nuobodus, bet dar ir finansiškai nenusisekęs epas.

Naująjį režisuoti pasamdytas dabar kinuose rodomo „Sąskaitininko“ režisierius Gavinas O’Connor, teigiantis, kad skaitė visus „širšės“ komiksus ir padarys geriau už M.Gondry.

Kalbant apie nenusisekusius komiksų filmus, „Betmenas prieš Supermeną: teisingumo aušra“ nuobodus pasirodė net ir aktoriams, kurie jame vaidino. Michaelas Shannonas, „Žmoguje iš plieno“ vaidinęs pagrindinį blogietį, tęsinyje pasirodė tik keletui minučių. Ir to nepakako, jog jis sugebėti filmą išžiūrėti. „Zackas [režisierius] mane užmuš, bet tą vieną kartą, kai pabandžiau žiūrėti, užmigau“, – pasakojo M.Shannonas.

Pabaigai kviečiame užmesti akį į du naujus anonsus. Pirmas jų – naujausia King Kongo versija. Vasarą pasirodęs neoficialus anonsas atrodė panašesnis į karo filmą, nei į veiksmo juostą su milžiniška beždžione. Šįsyk pabaisų visa krūva. Kovo mėnesį pasirodysiančiame filme vaidins Brie Larson, Tomas Hiddlestonas ir Samuelis L.Jacksonas.

VIDEO: BRAND NEW EXCLUSIVE - Kong: Skull Island Trailer

Galiausiai, kadangi nuolat kalbėdami apie kokybiško kino anonsus, spėjame pamiršti kokių klaikių dalykų kartais išleidžia Holivudas, pabaigiame šios savaitės naujienas būtent tokio filmo anonsu.

Pagal žaislus sukurti „Visureigiai monstrai“, pasirodo, yra toks blogas filmas, kad studija „Paramount“ dar rugsėjį paskelbė, jog nepaisant premjeros datos 2017 m. sausį, jis jiems jau padarė mažiausiai 115 mln. dolerių nuostolį. Ir žiūrint į šį nepaaiškinamai prastą anonsą, nenuostabu, jog patys prodiuseriai geriau praras tiek milijonų, nei leis dar daugiau „Visureigių monstrų“ reklamai.

VIDEO: Monster Trucks (2017) - Trailer - Paramount Pictures

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas