Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 25

Savaitės kino naujienos: pirmas „gyvas“ filmas istorijoje ir „Tvin Pykso miestelio“ anonsas

Šią savaitę Woody Harrelsonas paskelbė savo režisūrinį debiutą, prasidėjo kalbos apie dar vieną „Kopos“ ekranizaciją, o pirmuosius anonsus vienokia ar kitokia forma pristatė „Tvin Pykso miestelis“, „Bėgantis peilio ašmenimis 2049“ ir naujas Weso Andersono filmas.
Savaitės kino naujienos / Fotokoliažas
Savaitės kino naujienos / Fotokoliažas

Pasiklydę Londone – pirmas gyvu laiku transliuojamas istorijos filmas

Francis Fordas Coppola apie gyvai vykstantį kiną kalba jau daugelį metų, bet panašu, jog jį aplenks kitas autorius. Kitą mėnesį aktorius W.Harrelsonas debiutuos kaip režisierius.

Jo „Pasiklydę Londone“, kur kartu su Owenu Wilsonu ir Willie Nelsonu vaidins ir jis pats, turės keturiolika lokacijų, trylika aktorių, bus nufilmuota vienu kadru ir tuo pačiu metu bus transliuojamas daugiau kaip penkiuose šimtuose kino teatrų.

Filmo scenarijus įkvėptas pačiam aktoriui nutikusio incidento, kai 2002-iais Londone dirbantis aktorius buvo suimtas už taksi sudaužytą peleninę. „Tai gili, filosofiška komedija apie vyrą, kuris turi viską, bet vos to neišmeta“, – teigia autorius. Filmo pristatymas:

VIDEO: Lost in London LIVE

Nauja Kopa ir grįžtantis Hanibalas

„Tikrojo detektyvo“ serialo fanai iš W.Harrelsono labiau norėtų kito projekto. Po antrojo lūkesčių nepateisinusio sezono gerbėjai tikisi, jog į serialą grįš pirmojo herojai.

Matthew McConaughey, prieš tai teigęs, kad vaidmuo jo nebedomina, dabar patvirtino, jog vaidintų veikėją Rust ir vėl. „Jei scenarijus geras, jei viskas gerai sukristų, net sekundei neabejočiau“, – teigia aktorius. Tikėkimės, „HBO“ girdėjo.

Sugrįžimo nori ir „Hanibalo“ mylėtojai. Prieš pusantrų metų atšaukto serialo kūrėjas Bryanas Fulleris nuo pat to laiko ieško savo veikėjams naujų namų ir panašu, jog pagaliau gerbėjai gauna gerų naujienų.

Serialą pratęsti turėtų mini-sezonas, sudarytas iš šešių arba aštuonių serijų, ir pasakojantis apie tą patį siužetą, kaip ir „Avinėlių tylėjimas“. Kol kas ne tik išleidimo data, bet ir kanalas lieka nežinomi.

Kalėdų proga dovanų gavo Denisas Villeneuve. Rugsėjį režisierius aiškino, kad Franko Herberto „Kopa“ yra knyga, kurią jis adaptuoti svajoja labiausiai, tuo pačiu išreikšdamas abejonę, ar tai kada nors įvyks.

Bet būtent šitai ėmė ir nutiko – „Legendary Entertainment“, kuriems priklauso knygos teisės, projektui nori D.Villeneuve.

Mokslinės fantastikos epas yra liūdnai pagarsėjęs dėl sunkumų jį adaptuojant: Davido Lyncho vizija tapo prasčiausiai vertinamu jo filmo, o Alejandro Jodorowsky’o bandymas nepavyko taip, jog apie jį net sukurtas dokumentinis filmas „Jodorowsky’o Kopa“. Kita vertus, D.Villeneuve atrodo kaip idealus variantas bandyti dar kartą.

Pirmieji „Tvin Pykso miestelio ir Bėgančio peilio ašmenimis 2049“ anonsai

Kalbant apie D.Villeneuve, dabar jis dirba prie „Bėgančio peilio ašmenimis 2049“. Vienas laukiamiausių metų filmų šią savaitę išplatino pirmą anonsą ir jame yra viskas, ko fanai galėjo tikėtis. Pasaulinė filmo premjera vyks kitų metų spalio 6 dieną.

VIDEO: Blade Runner 2049 Announcement

Bet kad ir koks gražus būtų pastarasis anonsas, savaitės geriausiojo titulas priklauso „Tvin Pykso miesteliui“. Jei kas nors bijojo, jog po dvidešimt penkerių metų prie savo šedevro grįžęs Davidas Lynchas nebebus toks pat originalus kaip anksčiau, tai visas abejones režisierius panaikina su pirmuoju serialo epizodu. Jis... švelniai tariant keistas, bei susideda iš paties D.Lyncho vaidinamo detektyvo Cole’o ir spurgos:

VIDEO: Twin Peaks | David Lynch Returns as Gordon Cole | SHOWTIME Series (2017)

Panašią strategiją pasirinko ir W.Andersonas. Jo pristatomajame video nėra jokių efektų, bet autorius pateikia pilną aktorių sąrašą (kuriame yra ne tik kalnas kino žvaigždžių, bet ir Yoko Ono!). Žinoma, čia kalbame apie W.Andersoną, tad net trys minutės jo, kalbančio su kamera, yra pakankamai juokingas reginys:

VIDEO: Wes Anderson presents his new feature film 'Isle of Dogs'

Galiausiai, praeityje žinomas komikas Jerry Lewisas visuomet garsėjo kaip ne pati maloniausia persona. Bet šiame „Hollywood Reporter“ interviu jo elgesys buvo toks atžagarus, jog pokalbis atrodo tarsi būtų surežisuotas. Jei kartais jaučiatės neužsikrėtęs šventiniu džiaugsmu, siūlome praleisti septynias minutes su bambančia praeities kino žvaigžde:

http://www.hollywoodreporter.com/news/jerry-lewis-interview-painful-awkward-awful-7-minutes-watch-957115

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas