Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 23

★★★☆☆ / Šeštasis „Black Mirror“ sezonas: vietoje distopinių idėjų – vien kraujas

Charlie Brookerio „Black Mirror“ (liet. „Juodasis veidrodis“) nuo gimimo peržengė keletą augimo stadijų. Kai 2011-aisiais pasirodė pirmasis jo sezonas, technologinės distopijos žanras, nors jokiu būdų nenaujas, dar buvo sultingas. Jaučiantis dirbtinis intelektas iš tiesų dar atrodė tolima fantastika, o ne be vienos dienos realybė, kaip šiandien. O ir būdų kritikuoti technologijas kiekis visgi yra baigtinis. Ar po tiek siužetų ir tiek visuomenės pokyčių dar liko, ką pasakyti?
 „Black Mirror“
„Black Mirror“ / Wikipedia Commons nuotr.

Jei kalbėtume apie penktąjį, praėjusį sezoną, atsakymas būtų garsus ir kategoriškas „ne“. Vos tris serijas talpinęs „Black Mirror“ vis dar šnekėjo apie technologijas, tačiau komentarai buvo siaubingai lėkšti ir net ne itin logiški.

Miniu praėjusį sezoną todėl, kad šeštasis, lyg santykių krizę atpažinusi pora, bent jau drįsta išbandyti šį tą naujo. To iš jo neatimsi. Štai iš penkių serijų net trijų veiksmas vyksta praeityje. Dar vienos – apie praeitį. Tik viena iš penketo iš tiesų žiūri į ateitį, kas anksčiau būdavo „Juodojo veidrodžio“ duona ir sviestas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi