Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šią savaitę „Telia Play“ namų kino teatre: ar žinote, kas yra JOMO?

Tikrai daugelis esate girdėję žodį FOMO (angl. „Fear of Missing Out“), apibūdinantį „baimę praleisti“ kažkokį įvykį ar tiesiog skatinantį visuomet būti veiksmų sūkuryje.
„Garfildas“ („The Garfield Movie“, 2024)
„Nužudyti Bilą“ / Telia play nuotr.

Tačiau ką daryti tiems, kurie nenori jausti šio nerimo ir jaučiasi net priešingai? Taip gimė FOMO priešingybė – pasakymas JOMO (angl. „Joy of Missing Out“), apibūdinantis laimę atsijungti nuo viso pasaulio, pailsėti ir tiesiog pasimėgauti paprastomis kasdienybės akimirkomis ir tuo, kas tikrai teikia džiaugsmą: pasivaikščiojimu, padrybsojimu ant sofos žiūrint filmus, knygų skaitymu, serialų žiūrėjimu ar tiesiog nieko neveikimu.

Jei jaučiate, kad visko yra truputį per daug ir norite pajusti JOMO, keletas filmų ir serialų rekomendacijų „Telia Play“ platformoje.

„Garfildas“ („The Garfield Movie“, 2024)

Ar pamenate gėdingai nekorektišką, simpatiškai įmitusį ir lazaniją dievinantį oranžinį katiną? Kas galėtų jį pamiršt.

Puiki žinia visiems esantiems ir būsimiems Garfildo gerbėjams – legendinis personažas sugrįžo. Šį kartą išskirtinai animaciniame filme tingaus naminio katinio laukia jam dar niekada gyvenime nepatirti nuotykiai, mat jis atsiduria sau neįprastoje erdvėje – lauke, toli nuo savo namų. Jei dar to būtų maža, visai netikėtai susipažįsta su pačiu tikriausiu savo tėčiu.

Didysis šio filmo pliusas – lietuviškai dubliuota versija, kurioje Garfildą įgarsino visų mylimas Mantas Stonkus.

Na, o jei norėsis originaliai dubliuotos versijos – jūsų dėmesį tikrai patrauks komedijos žvaigždė, aktorius Chrisas Prattas.

Pasirinkite animacinio filmo kalbą ir kartu su visa šeima leiskitės į katiniškus nuotykius.

Nuoroda į animacinį filmą visai šeimai „Garfildas“

Telia play nuotr./„Garfildas“ („The Garfield Movie“, 2024)
Telia play nuotr./„Garfildas“ („The Garfield Movie“, 2024)

„Kaskadininkas“ („The Fall Guy“, 2024)

Ne paslaptis, jog šią veiksmo komediją režisavo kino pasaulyje itin žinomas ir gerbiamas kaskadininkas Davidas Leitchas, tad ko jau ko, bet veiksmo ir greičio šiame filme tikrai netrūks.

Beje, ši juosta yra 1980-aisiais metais rodyto amerikietiško serialo „Kaskadininkas“ perdirbinys.

Filme pagrindinius vaidmenis atliko itin šį žanrą mėgstantis Holivudo numylėtinis Ryanas Goslingas, jo (buvusią) simpatiją – ekrano superžvaigždė, britų aktorė Emily Blunt.

Patys kūrėjai šį filmą vadina meilės laišku kaskadininkų bendruomenei, todėl visai nenuostabu, kad viena automobilių persekiojimo scena pateko ir į Gineso rekordų knygą, taip užtvirtindama faktą, kad tokio veiksmo kupino filmo kino žiūrovai jau seniai nematė. Belieka prisisegti saugos diržus ir pasiruošti nutrūktgalviškiems nuotykiams.

Nuoroda į veiksmo komediją „Kaskadininkas“

„Elizabeth Taylor. Nematyti įrašai“ („Elizabeth Taylor: The Lost Tapes“, 2024)

Šiais metais Kanų kino festivalyje debiutavusi HBO dokumentika pristato kino legendą, vieną iškiliausių Holivudo aktorių, tikrą ekrano ikoną – Elizabeth Taylor.

Filmas atskleidžia dar niekur nematytus ir negirdėtus aktorės gyvenimo faktus, mat pirmą kartą bus paviešinti dar 1964 metais sukurti jos pačios garsiniai įrašai. Kartu su jais, lyg pro rakto skylutę, bus pažvelgta ir į ikonos asmeninio gyvenimo archyvą: privačią vaizdinę medžiagą, nuotraukas ir laiškus.

Viskas, ką dar norėjote sužinoti apie šią aktorę – bus atskleista. Dokumentika nagrinėja jos patirtį su žinomumu ir to kainą asmeniniam gyvenimui.

Pasiruoškite susipažinti ne tik su ekrano legenda, bet ir su moterimi, kuri visą gyvenimą gyveno po rampų šviesomis, tačiau taip ir liko daugumos nesuprasta.

Nuoroda į dokumentiką „Elizabeth Taylor. Nematyti įrašai“

„Medžiotojai“ („Hunters“, 2020)

Komedijinį poskonį turintis kriminalinis serialas, kurio kūrėjai, šiek tiek pagražindami istoriją, tačiau interpretuodami tikrus įvykius, žiūrovams pristato aštuntojo dešimtmečio Niujorką bei ten gyvavusią nacių „medžiotojų“ komandą, „medžiojusią“ slapta čia gyvenančius aukšto rango nacių pareigūnus. Pastarųjų kėslai buvo itin grėsmingi – sukurti ketvirtąjį reichą.

Pagrindinį vaidmenį atlieka ir Holokaustą išgyvenusį komandos lyderį čia įkūnija pats Alas Pacino.

Nors serialas nagrinėja vieną tamsiausių žmonijos periodų, tačiau žiūrovai bei kritikai giria jo kūrėjus už drąsą į viską pažiūrėti kiek kitu kampu: t. y. pasitelkiant juodąjį humorą.

Serialas privers susimąstyti apie moralumo ribas ir kerštą bei tuo pačiu įkvėps diskusijas, ar serialo kūrėjai kartais neperžengė padorumo ribos ir neleido sau „per daug“.

Nuoroda kriminalinį serialą „Medžiotojai“

Telia play nuotr./„Medžiotojai“ („Hunters“, 2020)
Telia play nuotr./„Medžiotojai“ („Hunters“, 2020)

„Nužudyti Bilą“ („Kill Bill: Vol. 1“, 2003) ir „Nužudyti Bilą 2“ („Kill Bill: Vol. 2“, 2004)

Kultinio kino režisieriaus ir scenaristo Q. Tarantino kurta dviejų dalių filmų keršto saga sujungia viską, ką kino ekranuose labiausiai mėgsta žiūrėti ir pats režisierius: itališkus „spaghetti“ vesternus, japoniškas samurajų istorijas, „anime“ žanro kiną bei, žinoma, stilizuotas muštynių scenas. Šios kino juostos tikrai įėjo į istoriją kaip vieni kruviniausių kovos menų filmų. Tai, kuo taip ir garsėja pats Tarantino.

Pirmoje dalyje, keršto skonio vedama, pagrindinė juostos herojė „Nuotaka“, įkūnyta režisieriaus mūzos, aktorės Umos Thurman, viena pati susikauna net su 88 profesionaliais kovotojais.

Antroje dalyje režisierius žiūrovams leidžia kiek pailsėti ir daugiau dėmesio skiria jo taip mėgstamiems filosofiniams herojų pokalbiams bei teisybės ir moralo paieškoms.

Abu filmai paliko itin ryškų įspaudą ne tik šiuolaikinėje kino istorijoje, bet apskritai visoje popkultūroje ir tapo „tarantiniško“ kino žanro pavydžiais.

Nuoroda į veiksmo filmus suaugusiems „Nužudyti Bilą“ ir „Nužudyti Bilą 2“

Telia play nuotr./„Nužudyti Bilą“
Telia play nuotr./„Nužudyti Bilą“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi