Tiesiogiai

Turime nebaigtų reikalų! 9 valandos apie ateities Lietuvą!Turime nebaigtų reikalų! 9 valandos apie ateities Lietuvą!

2016 05 27

„Sidabrinėje gervėje“ geriausiu režisieriumi pripažintas Š.Bartas: „Kiekvienas filmas yra atskira istorija“

Penktadienio vakarą įvyko jau 9-ieji Lietuvos kino apdovanojimai „Sidabrinė gervė“ – juose net penkis kartus geriausiu buvo pripažintas Šarūno Barto vaidybinis filmas „Ramybė mūsų sapnuose“, nugalėjęs geriausio ilgametražio vaidybinio filmo, geriausio režisieriaus, geriausio antraplanio vaidmens, geriausio montažo ir geriausio operatoriaus darbo kategorijose.
Mykolas Vildžiūnas ir Šarūnas Bartas
„Sidabrinių gervių“ apdovanojimų ceremonija / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Po apdovanojimų ceremonijos Š.Bartas teigė, jog kiekvienas apdovanojimas ir įvertinimas jam yra svarbus – kitaip būti negali. „Aišku, svarbiausia yra tai, kas eina prieš apdovanojimus, t.y. darbas“, – sakė Š.Bartas.

Paklaustas, kuo „Ramybės mūsų sapnuose“ kūrimo procesas skyrėsi nuo ankstesnių filmų, Š.Bartas sakė, jog į šį klausimą jam atsakyti labai sunku – galbūt būtų lengviau, jei sukūręs būtų tik du filmus.

Jausmai nekyla, jei yra brukami per prievartą, – sakė Š.Bartas.

„Kiekvienas filmas yra atskira istorija, kiekvienas jų turi savo specifiką“, – sakė režisierius, tikindamas, kad kurti kiną jam nėra lengva, ir jis nemano, jog tai pasikeis.

Š.Bartas ne kartą teigė, jog jo filmas „Ramybė mūsų sapnuose“ neturėtų būti vertinamas per autobiografiškumo prizmę, tačiau to išvengti nepavyko ne tik nemažai daliai žiūrovų, bet ir kino kritikų. Režisierius neslėpė, jog jam svarbu, kad jo intencija pasiektų žiūrovą, tačiau atkreipė dėmesį, jog tai nereiškia, kad režisierius diktuoja šią pajautą.

Luko Balandžio / 15min nuotr./„Sidabrinių gervių“ apdovanojimų ceremonija
Luko Balandžio / 15min nuotr./„Sidabrinių gervių“ apdovanojimų ceremonija

„Jausmai nekyla, jei yra brukami per prievartą“, – sakė Š.Bartas.

Nors režisierius šiuo metu jau dirba su naujais projektais, dalintis detalėmis apie juos nepanoro. „Galite vadinti tai prietaringumu“, – šypsodamasis sakė Š.Bartas.

8-ajame savo filme režisierius Š.Bartas pasakoja apie nuo kasdieninės rutinos pavargusį 50-metį vyrą (akt. Š.Bartas), po mamos mirties gedinčią jo dukterį (akt. I.M.Bartaitė) ir mylimąją (akt. L.Kmieliauskaitė), kurie drauge išsiruošia į sodybą netoli Vilniaus.

Pasaulinė filmo premjera įvyko 68-ojo Kanų festivalio programoje „Dvi režisierių savaitės“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas