Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 22

„Sniego mūšio“ istorija prasidėjo prieš trisdešimt metų

Nuotaikingas ir pamokantis animacinis filmukas visai šeimai „Sniego mūšis“ tapo pelningiausiu praėjusių metų Kanados filmu, tačiau jo istorija ne nauja. Ji prasidėjo daugiau nei prieš trisdešimt metų.
animacinis filmukas visai šeimai „Sniego mūšis“
animacinis filmukas visai šeimai „Sniego mūšis“

1984-aisiais kanadiečių animatorių kompanija „Les Productions la Fête“ sukūrė animacinę juostą „Šuo, kuris užbaigė karą“. Istorija apie linksmą vaikų pramogą, pasibaigiančią nelaime, sujaudino ne tik vaikus, bet ir tėvelius. Juostos sėkmė davė pradžią visai serijai nuotaikingų ir pamokančių animacinių pasakojimų apie svarbiausias gyvenimo tiesas. Nuo 1984 iki 2004 metų Kanados animatoriai sukūrė 22 filmus, sulaukusius pasisekimo visame pasaulyje. „Sniego mūšis“ yra pirmojo serijos filmo – „Šuo, kuris užbaigė karą“ – nauja versija.

animacinis filmukas visai šeimai „Sniego mūšis“
animacinis filmukas visai šeimai „Sniego mūšis“

Žiemos atostogų metu vieno kaimelio vaikai nutaria surengti didžiulį sniego mūšį. Pasidaliję į dvi komandas ir išsirinkę generolus – vienuolikamečius Sofiją ir Luką – vaikai ima kovoti dėl sniego tvirtovės kontrolės. Pamažu azarto apimtų vaikų pramoga virsta tikru sniego karu. Degdami noru laimėti mūšį bet kokia kaina, vaikai užmiršta svarbiausią dalyką: kad tai – tik žaidimas... Nuotaikingas ir pamokantis filmas visai šeimai „Sniego mūšis“ Lietuvoje pradedamas rodyti vasario 26 dieną.

VIDEO: SNIEGO MŪŠIS! - lietuviškai dubliuotas anonsas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas