Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 12 05

Startavo anime dienos „Otaka“

Ketvirtadienį, gruodžio 4 d., Vilniuje, „Forum Cinemas Vingis“, prasidėjęs pirmą kartą Lietuvoje oficialus anime renginys „Otaka“ sulaukė daugybės gerbėjų.
Anime dienos „Otaka“
Anime dienos „Otaka“ / Organizatorių nuotr.

„Nespėję oficialiai paskelbti apie festivalio atidarymą jau pastebėjome didžiulį kino mėgėjų susidomėjimą: gaudavome begalę laiškų su klausimais apie renginį, koks jo pobūdis, kada ir kur vyks, kokie filmai bus rodomi. Džiugu stebėti minią, ketvirtadienio vakarą plūstančią į „Forum Cinemas Vingio“ kino salę“, – teigia vienas iš anime dienų organizatorių Justas Rožėnas.

Į festivalio programą įtrauktais septyniais įvairiais laikotarpiais sukurtais Japonijos animatorių šedevrais, pasižyminčiais savotišku paišybos stiliumi, kuriam būdingos neįprastai didelės veikėjų akys, įvairių formų ir spalvų plaukai bei vaikiškai švelnūs veido bruožai, kino gerbėjai galės mėgautis iki gruodžio 7 d.

Festivalio „Otaka“ organizatoriai žada, kad anime žanro mėgėjų dar laukia įspūdingas gruodžio 6 d. 16 val. „Forum Cinemas Vingio“ 3-ioje salėje vyksiantis „Cosplay“ renginys, kurio metu bus galima išvysti daugybę filmų veikėjais persirengusių anime žanro gerbėjų.

Anime žanro filmai apima tikrąsias vertybes, fantaziją, Japoniją, erotiką, grafiką, energiją, meilę, kraują, sielą, gyvenimo dramą ir kt. Tad organizatoriai primena, kad įvairių emocijų antplūdį dar turi galimybę patirti ne tik ištikimi japonų animacijos gerbėjai, bet ir pradedantys pažinti šio žanro filmus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas