Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 04

Šveicarijos policija tiria naujus kaltinimus Romanui Polanskiui

Šveicarijos policija antradienį patvirtino, kad tiria naujus kaltinimus išžaginimu Romanui Polanskiui, kuriuos pareiškė moteris, tvirtinanti, kad garsus kino kūrėjas 1972 metais užpuolė ją Gštade.
Romanas Polanski
Romanas Polanski / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Sankt Galeno policijos atstovas naujienų agentūrai AFP patvirtino įtarimų detales, apie kurias pirmasis pranešė laikraštis „The New York Times“. Pasak atstovo, policija rugsėjo 26 dieną apklausė Renate Langer dėl kaltinimų, kad R.Polanski Gštade ją išžagino, kai jai buvo 15 metų.

1977 metais R.Polanski Jungtinėse Valstijose padarė kaltės pripažinimo pareiškimą dėl neteisėtų lytinių santykių su tuomet 13-mete Samantha Geimer, bet prieš paskiriant jam bausmę pabėgo iš šalies. Jis iki šiol slapstosi nuo JAV teisingumo.

Miunchene gimusi 61 metų R.Langer yra buvusi aktorė, pranešė žiniasklaida. Ji yra jau ketvirta moteris, viešai apkaltinusi 84 metų R.Polanskį seksualine prievarta.

Rugpjūčio mėnesį moteris, pristatoma tik Robin vardu, spaudos konferencijoje Los Andžele pareiškė, kad 1973 metais, kai jai buvo 16 metų, ji tapo legendinio prancūzų ir lenkų režisieriaus „seksualine auka“.

Robin sakė, kad prabilti ją paskatino S.Geimer viešai išsakytas raginimas nutraukti režisieriui iškeltą bylą. Robin sakė norinti, jog žmonės sužinotų, kad R.Polanskio aukų yra ir daugiau.

Kaip rašė „The New York Times“, R.Langer dabar kreiptis į policiją iš dalies paskatino Robin pavyzdys ir faktas, kad jos tėvai jau mirę.

R.Langeri laikraščiui sakė, kad susipažino su R.Polanski dirbdama modeliu Miunchene ir nuvyko su juo į vienus namus Gštade. Moteris teigė ten buvusi jo išžaginta. Sankt Galeno policijos atstovas AFP sakė, jog dar neaišku, ar bus patekti baudžiamieji kaltinimai. Šveicarijos prokurorai vis tiek gali tęsti bylą, nors dėl prabėgusio laiko tai mažiau tikėtina.

R.Polanski kino karjera klestėjo ir jam pabėgus iš JAV į Prancūziją, kur daugelis jį laiko legenda.

Jis turi aštuonis prancūziškaisiais „Oskarais“ vadinamus „Cezarius“ ir geriausio režisieriaus „Oskarą“ už dramą Holokausto tema „Pianistas“ (The Pianist).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas