Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 02 16

Švęskite vasario 16-ąją, žiūrėkite namų kino teatre G.Žickytės filmą „Šuolis“

Vasario 16-oji – puiki proga atrasti lietuvišką kiną, kurio premjerų pastaruoju metu tikrai netrūksta. Giedrės Žickytės filmas „Šuolis“ – daugiausiai žiūrovų į kino sales Lietuvoje praėjusiais metais pritraukusi dokumentinė juosta. Nors tokia sėkmė dokumentinį kiną lydį nedažnai, savo siužetu geriausiems Holivudo trileriams nenusileidžiantis filmas sugebėjo pavergti Lietuvių širdis bei laimėjo gausybę kino apdovanojimų visame pasaulyje.
Kadras iš filmo „Šuolis“
Kadras iš filmo „Šuolis“ / Asmeninio archyvo nuotr.

Filmą „Šuolis“ žiūrėkite namų kino platformoje „ŽMONĖS Cinema“.

„Šuolis“ pasakoja tikrą Simo Kudirkos istoriją. 1970-aisiais jis peršoko iš sovietinio laivo į JAV pakrančių apsaugos katerį ir pasiprašė politinio prieglobsčio. Grąžintas atgal ir įkalintas, Simas sulaukė didžiulio tarptautinio palaikymo. Dėl jo išlaisvinimo buvo rengiamos tūkstantinės demonstracijos, visiškai S.Kudirkos nepažinoję žmonės kovojo už vyro laisvę. Lietuvis iš Griškabūdžio tapo tarptautiniu žmogaus laisvių pažeidimo simboliu, o jo likimą sprendė net du JAV prezidentai – Richardas Nixonas ir Geraldas Fordas. Šie įvykiai Šaltojo karo metu sukėlė milžinišką politinį sąmyšį JAV ir Sovietų Sąjungoje.

Kino teatro „Pasaka“ nuotr./Kadras iš filmo „Šuolis“
Kino teatro „Pasaka“ nuotr./Kadras iš filmo „Šuolis“

Po penkiasdešimties metų Simas Kudirka, lydimas žinomos režisierės Giedrės Žickytės, vėl grįžo į amerikiečių laivą „Vigilant“. Šį kartą – dar kartą išgyventi jo likimą pakeitusį šuolį. Taip gimė savo siužetu geriausiems Holivudo trileriams nenusileidžiantis, įspūdinga iki šiol nematyta archyvine medžiaga ir uždegančia herojaus charizma traukiantis filmas. „Šuolis“ kalba universaliomis, tačiau tuo pačiu mūsų šalies gyventojams labai artimomis drąsos, laisvės ir emigracijos temomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas