Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 19

Tarp „Oskaro“ nominacijai atrinktų užsienio filmų – iraniečių „Išsiskyrimas“ ir lenkų „Tamsoje“

Irano režisieriaus Ashgaro Farhadi filmas „Išsiskyrimas“ („Jodaeiye Nader az Simin“), kanadiečio Philippe'o Falardeau „Ponas Lazaras“ („Monsieur Lazhar“) ir lenkės Agnieszkos Holland „Tamsoje“ („W ciemnosci“) pateko tarp devynių filmų, kurie gali būti nominuoti „Oskarui“ geriausio filmo užsienio kalba kategorijoje, trečiadienį paskelbė JAV Kino meno ir mokslo akademija.
Kadras iš filmo „Išsiskyrimas“
Kadras iš filmo „Išsiskyrimas“ / Kadras iš vaizdo įrašo

Į šį sąrašą taip pat pateko Belgijoje sukurta kriminalinė drama „Jaučio galva“ („Rundskop“), Danijos kino juosta „Superclasico“, Vokietijos trimatė šokio istorija „Pina“, Izraelio pristatyta tėvo ir sūnaus drama „Išnaša“ („Footnote“), Maroko kriminalinis trileris „Mane nužudė Omaras“ („Omar m'a tuer“) ir Taivano istorinė drama „Vaivorykštės kariai. Sedžikų maištas“ („Warriors of the Rainbow: Seediq Bale“).

Režisieriaus Wimo Wenderso 3D filmas „Pina“, pasakojantis apie šiuolaikinio šokio pradininkę Piną Bausch buvo itin neįprastas Akademijos pasirinkimas šioje kategorijoje.

Tuo tarpu komentuodami keturių su puse valandos trukmės taivaniečių kino epą apie jų saloje 1930 metais įvykusį čiabuvių sukilimą prieš okupantus japonus, Akademijos balsuotojai, dalyvavę šeštadienio rytą nedaug žiūrovų pritraukusioje peržiūroje, sakė, kad aktoriai vaidino „kaip pašėlę“.

Savanoriai iš komiteto, kuris atrenka pretendentus į šią „Oskarų“ nominaciją, per pastaruosius tris mėnesius peržiūrėjo visus 63 pristatytus filmus per Akademijos organizuotas peržiūras ir įvertino kiekvieną iš jų 6-10 balų skalėje.

Į tolesnį vertinimo etapą pirmiausiai pateko šeši geriausiai įvertinti filmai, o vėliau 20 narių vykdomasis komitetas po pasitarimo antradienio vakarą savo nuožiūra atrinko dar tris kino juostas, papildžiusias trumpąjį sąrašą.

Siūlome pasižiūrėti Agnieszkos Holland filmo „Tamsoje“ anonsą:

VIDEO: W ciemności (In Darkness) - Zwiastun PL (Official Trailer) - Full HD

Ashgaro Farhadi filmo „Išsiskyrimas“ anonsas:

VIDEO: A Separation- Jodaeiye Nader az Simin : Official Trailer [HD] Exclusive

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai