Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 31

Tarptautiniame Leipcigo festivalyje – lietuviško animacinio filmo „Žonglierius“ pasaulinė premjera

Spalio 29 – lapkričio 4 dienomis Leipcige, Vokietijoje, vyksta 61-asis dokumentinio ir animacinio kino festivalis „DOK Leipzig“, kuris kasmet pritraukia daugiau nei 50 tūkst. žiūrovų ir kino industrijos atstovų bei pristato daugiau nei 300 filmų iš viso pasaulio. Čia įvyks ir lietuvių režisierės Skirmantos Jakaitės animacinio trumpametražio filmo „Žonglierius“ pasaulinė premjera. Filmas buvo atrinktas į festivalio konkursinę programą ir dėl apdovanojimo varžosi su dar 20 trumpametražių filmų, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Kadras iš filmo „Žonglierius“
Kadras iš filmo „Žonglierius“

Animacinio filmo „Žonglierius” kūrybos darbai buvo pradėti prieš dvejus metus. Režisierė Skirmanta Jakaitė bei prodiuserė Agnė Adomėnė pirmą kartą filmo idėją viešai pristatė trumpametražių filmų projektų pristatymo forume „Baltic Pitching Forum 2016“. „Žonglierius” buvo išrinktas geriausiu konkurso projektu, jam buvo suteikta galimybė dalyvauti Europos trumpametražių filmų koprodukcijos forume „Euro Connection 2017“, Prancūzijoje. Po jo prie filmo kūrybinės komandos prisidėjo prancūzų prodiuserė Delphine Schmit.

Filmo gamybos darbai buvo pradėti 2017 metų rudenį Lietuvoje, 2018 metais Prancūzijoje atlikti filmo postprodukcijos darbai.

11 minučių trukmės filmo „Žonglierius“ pagrindinis personažas Albertas mėgsta žongliruoti labai mažais daiktais: dulkėmis, trupinėliais, mažais žiogeliais, prisegtais prie drabužių etikečių. Taip jis randa ryšį su pasauliu ir tampa jo dalimi. Albertas gyvena didžiuliame name, kurio kiekvienas kambarys turi paslaptį, o plona, beveik permatoma gija, jungianti namo gyventojus, tai atsiranda, tai nutrūksta.

„Žonglierius“ yra antrasis profesionalus režsisierės S.Jakaitės darbas. Menininkės debiuto „Neeuklidinė geometrija“ premjera įvyko 2013 m., filmas sulaukė tarptautinio pripažinimo - Tarptautiniame Oberhauzeno trumpametražių filmų festivalyje laimėjo ekumeninės žiuri apdovanojimą bei Specialųjį žiuri prizą Tarptautiniame Hirošimos animacinių filmų festivalyje. 2014 metais „Neeuklidinė geometrija“ pelnė „Sidabrinę gervę“ už geriausią metų animacinį filmą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas