Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2010 10 14

Tarptautinis Kauno kino festivalis Vilniuje: ketvirtadienį rekomenduojama pamatyti...

Tarptautiniame Kauno kino festivalyje – mėgstami filmai, keliantys aštrius klausimus ir atveriantys opias šiuolaikinio pasaulio problemas. Viena iš tokių juostų – Europoje pripažinto režisieriaus ir scenarijų autoriaus Elios Suleimano naujausias darbas „Likęs laikas“, pasakojantis apie teberusenantį Izraelio ir Palestinos konfliktą jį išgyvenusio žmogaus lūpomis.
Filmas „Likęs laikas“
Filmas „Likęs laikas“ / Kadras iš filmo

„Likęs laikas“ – tai vienos šeimos gyvenimo istorija nuo 1948 metų iki šių dienų. Pagrindinio filmo herojaus Elios (jį vaidina pats režisierius E.Suleimanas) tėvo Fuado (akt. Salehas Bakri) metalo dirbtuvės naudojamos Palestinos sukilėlių ginklų gamybai. Vieną dieną Fuadas suimamas ir kartu su kitais kaliniais nugabenamas į egzekucijos vietą. Jis išlaisvinamas, tačiau po šio įvykio užsisklendžia ir praranda revoliucingą dvasią... Vėliau regime jo sūnaus Elios – iš pradžių maištaujančio jaunuolio, už politinę rezistenciją deportuoto iš šalies, vėliau tylaus suaugusio vyro, grįžtančio į Nazaretą po daugelio metų rūpintis savo pagyvenusia našle motina, – gyvenimą. Jame atsiskleidžia niūri palestiniečių, laikomų svetimšaliais gimtojoje žemėje, kasdienybė.

Ši dramatiška juosta – intymių išgyvenimų ir politinių įvykių mišinys. Su juodu humoru ir autoironija režisierius E. Suleimanas atvirai pasakoja apie kadaise jo šeimos gyvenimą sukrėtusius lemtingus įvykius. Ir daro tai itin stilingai: filmas pakeri ritminga vaizdų tėkme, jautriai sukomponuotais kadrais, išraiškingu garso takeliu – visa tai leidžia pajausti autentišką, senojo Nazareto grožį.

Pamatykite filmą ketvirtadienį, spalio 14 d. 20.15 val., kino teatre„Pasaka“, mažojoje salėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas