Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 03 10

Tarptautinis kino industrijos renginys „Meeting Point – Vilnius“ neįvyks dėl koronaviruso grėsmės

Kovo 30–balandžio 1 dienomis turėjęs vykti kino industrijos renginys „Meeting Point – Vilnius“ (MPV) atšaukiamas. Renginys, kasmet per festivalį „Kino pavasaris“ sostinėje suburiantis kelis šimtus kino profesionalų iš įvairių Europos šalių, šiemet neįvyks dėl koronaviruso grėsmės. Sprendimas buvo priimtas rūpinantis renginio dalyvių sveikata ir atsižvelgus į bendruosius Europos kelionių apribojimus, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Meeting Point Vilnius
Meeting Point Vilnius / Organizatorių nuotr.

Viena svarbiausių MPV konferencijos dalių – kuriamų projektų sesija „Coming Soon“ ir joje pristatomi filmai, laukiantys pardavimo agentų ir sprendimus priimančių asmenų dėmesio. MPV kasmet aplanko daugiau nei 250 kino industrijos atstovų. Dėl šiuo metu įsigalėjusių keliavimo Europoje ribojimų daugeliui jų tenka atšaukti savo planus.

„Palyginti su praėjusiais metais, šiemet renginys sulaukė dukart daugiau projektų „Coming Soon“ sesijoms. Renginiui taip sparčiai augant, jaučiame didelę atsakomybę kūrėjams ⎯ norime, kad kiekvienas filmo projektas gautų pelnytą dėmesį iš agentų, platintojų, prodiuserių ir institucijų. Šiemet dėl keliavimo ribojimų negalime suteikti projektams deramo sprendimus priimančių asmenų dėmesio“, – apgailestavo „Meeting Point – Vilnius“ vadovė Alessandra Pastore.

2020 metais MPV užmezgė itin daug svarbių tarptautinių partnerysčių su žinomomis kino industrijos organizacijomis, jaučiamas didelis susidomėjimas renginiu tiek Lietuvoje, tiek tarptautiniu mastu.

Robertas Daskevičiaus nuotr./Algirdas Ramaška
Robertas Daskevičiaus nuotr./Algirdas Ramaška

„Šie metai MPV turėjo būti patys stipriausi, nes renginiui buvo suteikta kokybės standartu laikoma „Eurimages“ – tarptautinės koprodukcijai dedikuotos institucijos – globa. Konferenciją uždaryti turėjo Europos komisijos organizuojamas Europos kino forumas, kartu su „Europa Cinemas“ buvo planuota rengti „Innovation Day Lab“, skirtą Baltijos šalių platintojams ir filmų rodytojams. Kartu su prestižine Europos kino akademija buvo numatytos diskusijos prodiuseriams. Apmaudu, kad susiklostė tokia situacija“, – dalijosi Vilniaus kino festivalio „Kino pavasaris“ generalinis direktorius Algirdas Ramaška.

Organizatoriai informuoja, kad į festivalį pristatyti savo filmų neatvyks kino kūrėjai iš šalių, kuriose kovojama su koronavirusu.

„Bendru sutarimu nutraukėme planuotus vizitus tų kino kūrėjų, kurie šiuo metu yra didžiausiuose viruso židiniuose, kad žiūrovai jaustųsi saugiai. Saugumas bus užtikrintas visomis įmanomomis priemonėmis ir per festivalį: rūpinsimės patalpų vedinimu ir dezinfekavimu, o neįvykus seansams grąžinsime pinigus už bilietus“, – teigia A. Ramaška.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas