Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 11 26

„The Good Nurse“ režisierius – apie 29 pacientus nužudžiusį slaugytoją bei darbą su aktoriais

Tikrų tikriausias kriminalinis trileris „The Good Nurse“ sykiu yra ir rimtas kaltinimas net keletui Amerikos teisinių sistemų.
Režisierius Tobiasas Lindholmas ir aktoriai Eddie Redmayne bei Jessica Chastain
Režisierius Tobiasas Lindholmas ir aktoriai Eddie Redmayne bei Jessica Chastain / „Scanpix“ nuotr.

Pirmiausia – kaltinimas ligoninėms, kurios užmerkė akis į Charleso Culleno, slaugytojo, kuris prisipažino nužudęs 29 pacientus ir galbūt nužudė dar dešimtis kitų, nuolat keisdamas darbovietes.

Kaltinimas visai sveikatos priežiūros ir darbo išmokų sistemai – šios kliūtys stovėjo kitos slaugės Amy Loughren kelyje, tačiau galiausiai ji padėjo patraukti atsakomybėn Ch.Culleną.

„The Good Nurse“, Charleso Graeberio negrožinės literatūros kūrinio ekranizacija, taip pat yra filmas, kurio nebūtų be kitos Amerikos sistemos – Holivudo.

Tarp jo žvaigždžių yra du „Oskaro“ apdovanojimų laureatai – Eddie Redmayne'as, įkūnijantis C.Culleną, ir Jessica Chastain, vaidinanti A.Loughren.

Ši juosta – pirmasis režisieriaus Tobiaso Lindholmo, danų scenaristo ir filmų kūrėjo, filmas anglų kalba, kuri atveria šiam kūrėjui galimybę pristatyti savo darbą kol kas plačiausiai amerikiečių auditorijai. Tiesa, nemažai žiūrovų jau galėjo būti susipažinę su kitais T.Lindholmo darbais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas