Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 31

Tiesioginės Vilniaus kino festivalio atidarymo transliacijos

Šiandien, iškilmingos ceremonijos Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje metu, bus atidarytas 21-asis Vilniaus tarptautinis kino festivalis „Kino pavasaris“. Festivalio gerbėjai ir kino entuziastai atidaryme galės dalyvauti ir stebėdami jį televizijos kanalu „LRT Kultūra“ arba Vilniaus Rotušės aikštėje stovinčiame festivalio ekrane. Tiesioginės transliacijos pradžia 18.45 val.
Vilniaus tarptautinis kino festivalis „Kino pavasaris“
Vilniaus tarptautinis kino festivalis „Kino pavasaris“ / Roberto Daskevičiaus nuotr.

Atidarymo renginys, kaip ir šių metų programų filmai, dovanos glėbį įvairiausių emocijų ir išpildys šių metų šūkį „emocijų pavasaris“. Šventės metu savo muzika jas perteiks dainininkė Alina Orlova, elektroninės muzikos atlikėjai „Golden Parazyth“ ir „Gerai Gerai“, Ado Stankevičiaus ir Deboros Olendraitės klasikinių gitarų duetas. Aktorius, režisierius ir muzikantas Vidas Bareikis atliks šių metų festivalio himną – grupės „Beach Boys“ kūrinį „God Only Knows“. Ši daina taip pat skamba ir viename iš festivalio filmų „Meilė ir malonė“ („Love & Mercy”, rež. Bill Pohlad).

Atidarymo ceremonijoje bus galima išvysti ir keletą garsių svečių už užsienio. Vienas geriausių post-punk muzikos krypties ekspertų Markas Reederis, žymus Berlyno DJ, pasirodys ne tik atidarymo scenoje, bet ir filme „Geismas ir garsas Vakarų Berlyne (1979–1989)“ („B-Movie: Lust & Sound in West-Berlin (1979-1989)“, rež. Jörg A.Hoppe, Klaus Maeck, Heiko Lange). M.Reederis – šios juostos veikėjas, gidas ir garso takelio prodiuseris. Berlyne gyvenantis muzikantas susitiks su „Kino pavasario“ žiūrovais ir dviejų šio filmo seansų metu: balandžio 1-ąją bei balandžio 3-ąją.

Emocijų pavasario šventėje taip pat svečiuosis islandų režisierius Benediktas Erlingssonas, kurio filmas „Viskas dėl šou“ („The Show of Shows“) ir atidarys „Kino pavasarį“. Filme keičiasi archyviniai keliaujančio cirko kadrai ir groja specialiai šiai juostai sukurta grupės „Sigur Ros“ narių Georgo Holmo ir Orrio Pallo Dyrasono muzika. Renginyje taip pat bus galima sutikti animacinio filmo „Virsmas“, kurio premjera įvyks balandžio 1 d., režisierių Nathaną Jurevicių – tarptautiniu mastu žinomą, šiuo metu Kanadoje kuriantį, lietuviškų šankų turintį iliustratorių, dėstytoją.

Kaip ir praėjusiais metais, šiemet Vilniaus miesto svečius ir gyventojus vėl džiugins Rotušės aikštėje stovintis ekranas. Jame bus rodoma ne tik aktuali festivalio informacija, bet keli visai šeimai skirti praėjusio festivalio filmai: balandžio 2 d. 12 val. „Mažieji padaužos“ („Fiddlesticks“, rež. Veit Helmer) ir balandžio 3 d. 12 val. „Neįtikėtina jaunojo išradėjo kelionė“ („The Young and Prodigious T.S. Spivet“, rež. Jean-Pierre Jeunet).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas