Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Trečiajame „Shorts Critics“ programos sezone – septynios stipria kandidatūra pasižymėjusios dalyvės

Šią savaitę pradedančiųjų kino kritikų/ių žinių ir jų įgūdžių tobulinimui skirta kino kritikos mokymų programa „Shorts Critics“ pradeda trečiąjį sezoną. Į šių metų programą atrinkos septynios dalyvės, kurios per penkis mėnesius turės progą pažinti kino kalbos pagrindus, praktikuosis kurti apžvalgas, recenzijas, interviu bei kritinius straipsnius. Programą rengia lietuviškų trumpametražių filmų agentūra „Lithuanian Shorts“, rašoma organizatorių pranešime spaudai.
„Shorts Critics“
„Shorts Critics“ / Jurgos Urbonaitės nuotr.
Temos: 2 Kinas Kritika

„Shorts Critics“ – tai nuo 2022 m. lietuviškų trumpametražių filmų agentūros „Lithuanian Shorts“ organizuojama iniciatyva, kuria siekiama ne tik kelti kūrybinio rašymo ir kino kritikos kompetencijas, bet ir padėti pradedantiesiems/čiosioms kino profesionalams/ėms įsitvirtinti rinkoje. Per penkis „Shorts Critics“ programos mėnesius organizuojamos dvejos dviejų dienų kūrybinės dirbtuvės, spalio-sausio mėnesiais lankomasi Lietuvos kino festivaliuose bei kartu su programos ugdymo vadovėmis Mante Valiūnaite ir Monika Gimbutaitė dalyvių rengiamos filmų recenzijos ir interviu su kino kūrėjais. Visi dalyvių darbai bus publikuojami nacionaliniuose kino, kultūros, naujienų portaluose.

Organizatorių nuotr./„Shorts Critics“ dalyvės
Organizatorių nuotr./„Shorts Critics“ dalyvės

Į naująjį kino kritikos dirbtuvių sezoną atrinktos septynios dalyvės: kultūros žurnalistė, redaktorė Kotryna Lingienė, komunikacijos specialistės Daiva Juonytė ir Inga Vaičiulionytė, skaitmeninės komunikacijos vadovė Kamilė Laurinavičiūtė, „The Atomic Garden Vilnius“ projektų vadovė Sandra Gerdauskaitė, pradedančioji kino kritikė, žmogaus teisių aktyvistė fonde FRIDA Augustė Nalivaikė ir jaunimo edukatorė Irina Jarec.

Trečiasis programos sezonas prasidės intensyviomis dviejų dienų kūrybinėmis dirbtuvėmis, kuriose numatyta plati įvairovė paskaitų, praktinių užsiėmimų, užduočių ir filmo peržiūros. Rugsėjo 25–26 d. vyksiančių dirbtuvių metu dalyvės mokysis kino kalbos pagrindų, recenzijos struktūros elementų, gilins žinias apie trumpametražio kino istoriją, kino kritiką, vaidybinio filmo analizės principus bei kolektyviai žiūrės ir analizuos dokumentinį trumpametražį filmą „Naya. Miškas turi tūkstantį akių“ (rež. Sebastian Mulder). Taip pat dalyvių lauks kūrybinio rašymo užsiėmimas, įvadas į kino žurnalistiką bei paskaita apie interviu rengimą. Šių metų lektorių komandoje – kino, kultūros ir komunikacijos profesionalės Mantė Valiūnaitė, Monika Gimbutaitė, Rasa Paukštytė, Teklė Kavtaradzė, Jorė Janavičiūtė ir Akvilė Gelažiūtė.

Po pirmųjų kūrybinių dirbtuvių programos dalyvės lankysis žmogaus teisių dokumentinių filmų festivalyje „Nepatogus kinas“, Europos šalių kino forume „Scanorama“ ir Vilniaus trumpųjų filmų festivalyje. Pastarojo renginio metu taip pat įvyks ir antrosios kūrybinės kino kritikos dirbtuvės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas