Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 18

Viena svarbiausių Europos kino konferencijų šiemet vyks Vilniuje, „Kino pavasario“ industrijos renginio metu

„Labai seniai supratome, kad stipri nacionalinė industrija yra lygi stipriam festivaliui, ir atvirkščiai“, – trečiadienio rytą, pristatant industrijos renginio „Meeting Point – Vilnius“ naujienas, sakė tarptautinio kino festivalio „Kino pavasaris“ vykdomasis direktorius Algirdas Ramaška.
„Kino pavasario“ organizuojama konferencija „Meeting Point - Vilnius“
„Kino pavasario“ organizuojama konferencija „Meeting Point - Vilnius“ / Roberto Daskevičiaus nuotr.

Prie pusryčių stalo pakviesti Lietuvos kino industrijos atstovai sužinojo, jog aštuntą kartą „Kino pavasario“ organizuojamo renginio metu vyks viena svarbiausių Europos kino konferencijų „Europos kino forumas“. Tai – 2014 m. Europos Komisijos inicijuotas kino industrijos renginys, nuo 2015 m. jau apkeliavęs svarbiausius tarptautinius kino festivalius: Kanų, Berlyno, Venecijos ir kt.

„Europos kino forumo“ tikslas – rasti dialogą tarp Europos įstatymus leidžiančių institucijų ir kino industrijos atstovų. <…> Jau dvejus metus vykstanti konferencija prisitaiko prie kiekvieno festivalio, kuriame vyksta. „Meeting Point – Vilnius“ jau penkerius metus kalbame apie marketingą ir viešinimą, auditorijos plėtrą, todėl ir „Europos kino forume“ bus nagrinėjamos šios temos“, – sakė industrijos renginio vadovė Rita Stanelytė.

Pasak A.Ramaškos, tai, jog Europos Komisija savo renginiui pasirinko būtent „Kino pavasarį“, yra įrodymas, jog judama teisingu keliu: „Tai didelis pasiekimas, garbė ir atsakomybė.“

Pasak A.Ramaškos, tai, jog Europos Komisija savo renginiui pasirinko būtent „Kino pavasarį“, yra įrodymas, jog judama teisingu keliu: „Tai didelis pasiekimas, garbė ir atsakomybė.“

Kaip teigė R.Stanelytė, „Meeting Point – Vilnius“ ir toliau gręšis į naujus talentus, nes būtent jie yra kino industrijos varomoji jėga mūsų regione. „Mums taip pat labai svarbu kalbėti apie tai, ką gali mažos šalys Europoje ir visame pasaulyje, ką daryti, kad jų balsas būtų girdimas kuo plačiau“.

Neatsitiktinai industrijos renginyje vyks ir būsimų projektų pristatymai, kuriuose gali dalyvauti jauni talentai – debiutuojantys, pirmą ar antrą ilgametražį filmą kuriantys režisieriai iš Rytų ir Vidurio Europos šalių. „Meeting Point – Vilnius“ vyks ir Baltijos šalių būsimų filmų pristatymai.

Trys geriausi projektai bus pristatomi Kanų kino festivalio metu vykstančioje Le Marché du Film industrijos mugės programoje „Goes to Cannes”. „Goes to Cannes“ – tai speciali Kanų kino festivalio programos dalis, kurios metu kino industrijos atstovams rengiama kuriamų filmų projektų peržiūra.

„Meeting Point – Vilnius“ partneriai – Lietuvos kino centras, Kūrybiškos Europos biuras, Lietuvos kultūros taryba, Vilniaus miesto savivaldybė.

Žodį taręs Lietuvos kino centro direktorius Rolandas Kvietkauskas atkreipė dėmesį, jog Lietuvos kino sektorius nepasižymi itin aktyviu dalyvavimu diskutuojant apie problemas Europos kontekste. „Kai kurie dalykai, kurie, atrodo, šiandien liečia tik Prancūziją ir Vokietiją, rytoj palies ir mus. <…> Orientuojamės ne tik į nacionalinį, bet ir į tarptautinį kontekstą“, – sakė R.Kvietkauskas, ragindamas kino bendruomenę aktyviai dalyvauti renginiuose ir susipažinti su kino industrijos procesais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas