Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 18

Vilnius trumpam tapo Japonija, čia galima sutikti ir „Pi gyvenimo“ žvaigždę Irrfaną Khaną

Pirmą kartą Vilnius tampa Japonija – tiesa, tik filmavimo aikštelėje, lietuvių kino specialistų kuriamose dekoracijose. Rugpjūčio–rugsėjo mėnesiais Japonijos – Kanados – Olandijos šalių kino kūrėjų filmuojama istorinė drama Lietuvos sostinėje atkuria tikrus II Pasaulinio karo įvykius.
Filmavimo aikštelėje Vilnius tapo Japonija
Filmavimo aikštelėje Vilnius tapo Japonija / „Vilniaus kino biuro“ nuotr.
Temos: 1 Filmavimas

Pagrindiniai filmo prodiuseriai – olandas Hansas de Weersas, gavęs Oskarą už geriausią filmą užsienio filmų kategorijoje „Antonia's Line“, ir kanadietis Donas Carmody‘as, 2015 metais laimėjęs Golden Screen apdovanojimą už filmą „Pompie“ ir prodiusavęs garsųjį Čikagos miuziklą su Renée Zellweger, Catherine Zeta-Jones ir Richardu Gere‘u.

Istorinėje dramoje filmuojasi  pasaulinė žvaigždė – Irrfanas Khanas, vaidinęs pasaulyje pripažintuose filmuose „PI gyvenimas“, „Lūšnynų milijonierius“,  neseniai susuktame „Juros periodo pasaulis“.

Kadras iš filmo/Irrfanas Khanas filme „Juros periodo pasaulis“
Kadras iš filmo/Irrfanas Khanas filme „Juros periodo pasaulis“

Taip pat filme vaidina ir labai gerai žinomas britų aktorius Paulas Freemanas, vaidinęs ne viename garsiame filme – „Indiana Džounsas“ ir „Porininkai“. Taip pat britų aktorius Johnatanas Hyde’as,  vaidinęs garsiuose  filmuose „Titanikas“, „Džonas Karteris“ ir kt.

„Vilniuje sulaukti tokio pasaulinio garso prodiuserių ir aktorių yra didžiulis pripažinimas, o kartu ir labai svarbus projektas, kuriame įdarbinta daugiau nei 100 lietuvių kino industrijos specialistų,“ – sako Vilniaus kino biuro vadovė Jūratė Pazikaitė.

Projektą Lietuvoje įgyvendina filmų prodiuseris Kęstutis Drazdauskas kartu su viena didžiausių kino gamybos kompanijų „Artbox“.

Beveik visa kino juosta bus filmuojama Vilniuje. Kino kūrėjai reiškia ypatingą padėką Vilniaus Universiteto Botanikos sodui už bendradarbiavimą, taip pat filmavimo vietų savininkams už malonų bendravimą ir geranoriškumą.

Dėl filmavimų rugsėjo 20 d. 14.30–20 val. bus ribojamas eismas Žygimantų g. dalyje tarp Radvilų ir Rinktinės gatvių, išskyrus, viešąjį transportą (važiuojantys Žygimantų g. bus nukreipiami į Radvilų g.). Taip pat ir rugsėjo 29 d. 19–06 val. ir rugsėjo 30 d. 19–06 val., filmuojant šalia pastato Palionių g. 15, trumpam (iki 5 min.) bus stabdomas eismas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas