„Terminas „kulinarinis kinas“ vartojamas jau kelis dešimtmečius, tačiau iki šiol iki galo nesutariama, kokį filmą galima vadinti kulinariniu. Vieni kino kritikai ir gerbėjai į kulinarinių filmų sąrašus įtraukia tik meninius filmus, kuriuose maistas, jo gaminimas – viso siužeto ašis, pagrindinio konflikto bei laimingos atomazgos priežastis. Tuo tarpu kiti prie kulinarinių filmų priskiria ir dokumentiką: apie maistą, jo vartojimo subtilybes ir pasekmes pasakojančias juostas“, – aiškino kino centro „Multikino“ rinkodaros vadovas Raimundas Bilinskas.
Pasak jo, komediją „Šefas“ būtų galima priskirti prie pirmosios kulinarinių filmų grupės – filme gausu apetitą žadinančių, stilizuotų scenų, kuriose dominuoja maistas, jo gamyba, tačiau juostos režisierius ir scenarijaus autorius Danielis Cohenas nevengia ir pasišaipyti iš daugiausia aistrų keliančių kulinarijos pasaulio aktualių, tokių kaip molekulinė virtuvė.
Vaidmenimis „Cezario“ laimėtojo Luco Bessono juostose, tokiose kaip „Paskutinis mūšis“ („Le Dernier Combat“), „Žydroji bedugnė“ („Le Grand Bleu“) išgarsėjęs ir filmuose „Rožinė pantera“, „Da Vinčio kodas“, „Viskas įskaičiuota“ bei „Roninas“ vaidinęs Jeanas Reno komedijoje „Šefas“ tampa patyrusiu kulinaru, su kuriuo dėl vyriausio virėjo vietos į kovą stoja jaunas ambicingas virtuvės mėgėjas Jacky. Jį įkūnija prancūzų aktorius Michaëlis Younas, filmavęsis juostose „Aplink pasaulį per 80 dienų“ ir „Laimingasis Lukas“, bei išgarsėjęs Prancūzijoje ir Šveicarijoje kaip komedijos meistras bei parodijų grupės atlikėjas.
Bilietus į filmą „Šefas“ galima įsigyti internete adresu www.multikino.lt ir kino centro „Multikino“ kasose, ppc „Ozas“ III aukšte.