Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Žmonės Cinema“ Lietuvos moksleiviams dovanoja nemokamą kiną

Naujų mokslo metų proga 5-12 klasių moksleiviai sulaukė netikėtos dovanos. Jiems suteikta galimybė iki pat lapkričio mėnesio nemokamai žiūrėti pasirinktus kino filmus namų kino platformoje „Žmonės Cinema“, rašoma platformos pranešime spaudai.
„ŽMONĖS Cinema“ – nuo šiol ir TV ekranuose
„ŽMONĖS Cinema“ – nuo šiol ir TV ekranuose

„Žmonės Cinema“ direktorius Šarūnas Dmukauskas teigia, kad idėja kilo matant, jog Lietuvoje vis dar plačiai paplitęs nelegalių kino filmų parsisiuntimo platformų naudojimas.

„Nusprendėme, kad reikia ne laukti pokyčių, o imtis aktyvių veiksmų. Taip gimė projektas „Atsargiai – slidu“. Šis pavadinimas implikuoja, kad internete išties yra visos galimybės „paslysti“. Norėjome, kad besinaudojantys nelegaliomis filmų peržiūrų platformomis susimąstytų apie daromą žalą. Mūsų idėja patikėjo Europos Sąjungos Intelektinės nuosavybės tarnybai, kuri finansiškai prisideda prie projekto įgyvendinimo.

Pasvarstėme, kad būtų šaunu šalia moksleivių švietimo, pasakojimų, kodėl kino filmus ir serialus reikia žiūrėti legaliai, suteikti progą nemokamai naudotis legalia filmų peržiūrų platforma. Viliuosi, kad ši dovana atneš naudos ir kad tokiu būdu prisidedame prie teisingų įpročių formavimo jaunimo tarpe. Po truputį, ypač jaunimo tarpe, ateis supratimas, kad intelektinę nuosavybę vogti yra tas pats, kas vogti patikusį daiktą iš parduotuvės.“

Projektas „Atsargiai – slidu“, skirtas didinti skatinti mokyklinio amžiau jaunimą naudotis legaliomis kino filmų peržiūros platformomis, vykdomas kartu su Europos Sąjungos Intelektinės nuosavybės tarnyba. Projektas, kartu su nemokamomis kino filmų peržiūromis įgyvendinantis ir švietėjišką misiją moksleivių tarpe, skirtas apsaugoti autorių teises internete bei sumažinti piratavimo mąstus Lietuvoje. Jis tęsis iki spalio 31 dienos.

„Labai rekomenduoju moksleiviams, naudojantis šia proga, jei dar nematėte, pažiūrėti dokumentinį filmą „Irklais per Atlantą“. Tiems, kas nežino - tai pasakojimas apie Aurimą Valujavičių, pirmąjį lietuvį, kuris niekieno nepadedamas leidosi į vieną didžiausių savo gyvenimo iššūkių - 8500 km kelionę per Atlantą irkline valtimi „Lituanica“, siekiant paminėti 90-ąsias S. Dariaus ir S. Girėno skrydžio per Atlantą metines. Žinoma, jei dokumentika jums ne prie širdies, rasite ir fantastikos, ir animacijos, ir dramos. Esame už kokybišką kiną, tad pirmą žingsnį renkantis ką žiūrėti – atrinkti visomis prasmėmis kokybišką filmą – mes jau padarėme”– pasakoja Šarūnas Dmukauskas.

Žmonės Cinema – namų kino platforma, prenumeratoriams siūlanti kino premjeras, pripažintų kino festivalių hitus, apdovanojimus pelniusius, pripažinimo sulaukusių režisierių kino filmus bei lietuviško kino filmus tiesiai iš kino salių. Visi filmai platformoje subtitruoti arba įgarsinti lietuvių kalba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas