Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 knygų, kurios daro įtaką „Vinted“ sėkmei

Artėjant Vilniaus knygų mugei, „Vinted“ vadovų komanda pranešime žiniasklaidai dalinasi savo knygų TOP 10-tuku, kurios padeda jiems plėtoti stulbinančio populiarumo susilaukusią drabužių pardavimo ir mainų platformą.
„Vinted“ biuras
„Vinted“ biuras / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
  1. „Metų verslo žmogaus“ apdovanojimą pelniusi „Vinted“ įkūrėja Milda Mitkutė viena geriausių kada nors skaitytų knygų įvardija Hermann Hesse „Stiklo karoliukų žaidimas“. „Nors ši knyga yra fikcija, joje kalbama apie tai, kas yra tikra lyderystė. Ši knyga skatina pasirinkti savo kelią bei nepritrūkti drąsos išlikti savimi ir būti kitokiu“.

    Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Milda Mitkutė
    Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Milda Mitkutė

  2. „Vinted“ generalinis direktorius Thomas Plantenga knygą „Thinking Backwards: The Art of Problem Solving in Business“, kurią parašė R.van Haastrecht ir M.Scheepbouwer, vadina savo biblija: „Šios knygos autoriai yra buvę mano kolegos, iš kurių turėjau progą labai daug išmokti. Ji apima visus problemų sprendimo pagrindus“.

  3. Bene populiariausia pastarųjų mėnesių „Vinted“ knyga yra Kim Scott „Radical Candor: How to Get What You Want by Saying What You Mean“. „Grįžtamasis ryšys ir atvirumas yra „Vinted” kultūros pagrindas“, – sako marketingo vadovas Eddy Jacksonas bei priduria, kad ši knyga iš pagrindų pakeitė jo požiūrį į vadovavimą.

  4. „Vinted“ nuolatos auga, o inžinerijos komandos dvigubėja, tad Mindaugas Mozūras, technologijų vadovas, labiausiai šiame procese pravertusia knyga laiko Davidas Loftesness „Scaling Teams“, kuri jam padėjo suprasti, kaip teisingai auginti komandą.

  5. „Pradėjusi domėtis lyderystės, kultūros ir organizacijos raidos temomis, atradau Danielis Golemanas knygas apie lyderystę: „Primal Leadership“ bei „Reasonal Leadership“. Jos labai pravertė, kai turėjau imtis vadovauti komandai“, – sako Viktorija Jaksebagaitė, personalo vadovė.

  6. „Vinted“ produkto vadovas Modestas Tursa neabejoja, kad Daniel Levitin „The Organized Mind“ yra geriausia knyga tiems, kas domisi asmeniniu ir organizacijos produktyvumu. „Ši knyga labai praktiška. Ji ne kartą padėjo man suprasti, kaip veikia mūsų protas ir kaip įgalinti jį veikti dar efektyviau. „Vinted”, kaip ir kitose tokio tipo įmonėse, informacijos kiekis yra milžiniškas, tad ypač svarbu, kad protas būtų švarus, aštrus ir efektyvus“, – įsitikinęs jis.

  7. Andrew Growe „High Output Management“ yra ta knyga, kuri tapo savotišku Silico slėnio vadybos vadovėliu. Nors ji gan trumpa, kiekvienas jos puslapis vertas aukso. „Nesivadovauju kiekvienu ten išvardintu principu, tačiau pagalvoju dukart prieš nukrypdamas nuo to, kas toje knygoje sakoma“, – įvardindamas geriausią knygą sako „Vinted” finansų direktorius Vaidotas Urba.

  8. Aurimas Klimavičius, klientų aptarnavimo komandos vadovas, kiek netikėtai viena įdomiausių ir naudingiausių knygų įvardija „Sun Tzu karo menas“. „Ši knyga formuoja kitokį požiūrį į problemą bei jos sprendimą. Daugelį knygoje randamų minčių galima pritaikyti tiek gyvenime, tiek versle“.

  9. „Mano darbui ir komandos sandarai didelės įtakos turėjo K.Skinner ir P.Merholz knyga „Org Design for Design Orgs: Building and Managing In-House Design Teams“, – sako dizaino vadovas Jonas Grinevičius bei priduria, kad joje itin nuosekliai ir koncentruotai išdėstytos mintys apie modernios ir efektyvios dizaino komandos vystymą.

  10. Strategijos komandos vadovas Artūras Baravykas rekomenduoja Laure Claire Reillier knygą „Platform Strategy“, kurioje itin nuosekliai išdėstytos visos interneto platformos gyvavimo pakopos. „Šioje knygoje atsiskleidžia tam tikri platformų ekosistemos dėsniai, kuriuos anksčiau buvau pastebėjęs ir „Vinted”. Labai įdomu knygoje matyti jau nueitą mūsų kelią bei tai, kas dar laukia ateityje – tai padeda kuriant kompanijos strategiją.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas