Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

15min konkursas: laimėkite detektyvinį romaną „Mirtini draugai“

15min ir leidykla „Alma littera“ skelbia konkursą – laimėkite Neles Neuhaus knygą „Mirtini draugai“.
Knyga „Mirtini draugai“
Knyga „Mirtini draugai“ / Knygos viršelis

Karštas birželio rytas Taunuso miestelio zoologijos sode prasidėjo neįprastai. Dramblių aptvare tarp pašaro aptinkamas kraupus radinys – irstanti žmogaus ranka. Į įvykio vietą iškviečiami detektyvai Pija Kirchhof ir Oliveris fon Bodenšteinas. Aukos kūno dalių aptinkama pievoje šalia zoologijos sodo, pasirodo, kūną atsitiktinai sukapojo žoliapjovė. Pradėjus tyrimą nustatoma aukos tapatybė: tai prieštaringai vertinamas aplinkosaugininkas – paauglių dievinamas mokytojas, žavėjęs savo charizma ir ateities vizijomis, bet kartu nekenčiamas kai kurių stambių korporacijų bei miestelio gyventojų. Įtariamųjų sąrašas vis ilgėja, paaiškėja vis daugiau praeities detalių.

Ar galėjo būti, kad Paulius nužudytas dėl to, jog demaskavo neteisėtus nusikalstamus sandėrius? O gal tai tik nelaimingas atsitikimas? Arba gal kalta meilė?

Detektyvai atsiduria intrigų, paslapčių, korupcijos ir melo sūkuryje. Aiškinantis šią painią istoriją jiems teks dar kartą pagalvoti, ar jausmai neprieštarauja logikai, ar tiesa negali virsti melu.

Jūs galite laimėti šią knygą. Tam jums reikia atsakyti į klausimą: į lietuvių kalbą yra išversta ir daugiau rašytojos Neles Neuhaus knygų – parašykite dar bent vienos jų pavadinimą.

Atsakymus rašykite „15min knygos“ paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas