Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

15min konkursas: laimėkite didelės sėkmės Italijoje sulaukusį romaną „Sugrąžintoji“

15min ir Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla skelbia konkursą – laimėkite Donatellos di Pietrantonio romaną „Sugrąžintoji“.
Donatella di Pietrantonio „Sugrąžintoji“
Donatella di Pietrantonio „Sugrąžintoji“ / Leidyklos nuotr.

Yra romanų, kurie užkliudo giliausias žmogaus egzistencines stygas. Romanas „Sugrąžintoji“ – kaip tik toks. Mergaitė su lagaminu vienoje rankoje ir batų krepšiu kitoje yra priversta paskambinti į nepažįstamųjų duris. Jas, spiginančiomis akimis ir išsidraikiusiomis kasytėmis, atidaro... jos sesuo Adrijana, nors anksčiau juodvi niekada nebuvo susitikusios. Taip prasideda pasakojimas apie Sugrąžintąją, kuri vieną dieną neteko visko: patogių namų, geriausių draugių ir besąlygiškos tėvų meilės.

Norint susitaikyti su dvigubu atsisakymu ir dviguba našlaityste, turint dvi gyvas motinas, jai tenka grįžti prie savo pačios šaknų. Ir Donatella Di Pietrantonio puikiai žino, kokiais žodžiais tai išsakyti, ji moka papasakoti apie motinystę, atsakomybę ir rūpestį.

Donatella di Pietrantonio debiutavo 2011 m. romanu „Mano motina kaip upė“ – jis laimėjo Tropėjos literatūrinę premiją. Antrasis romanas, „Mano gražuolė“ (2013), laimėjo „Brancati“ premiją ir pateko tarp premijos „Strega“ finalistų. 2017 m. pasirodęs romanas „Sugrąžintoji" buvo apdovanotas „Campielo“ premija ir sulaukė didelės sėkmės Italijoje.

Jūs galite laimėti šią knygą. Tam jums reikia atsakyti į klausimą: parašykite rašytojos Donatellos di Pietrantonio debiutinio romano pavadinimą.

Atsakymus rašykite „15min knygos“ paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas