Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

15min konkursas: laimėkite Stasio Eidrigevičiaus meninius 2020-ųjų kalendorius

Tiems, kas ieško meniškos dovanos artėjančioms šventėms, leidykla „Apostrofa“ išleido visame pasaulyje garsaus Stasio Eidrigevičiaus 2020 metų kalendorių, kuriame reprezentuojamas šio kūrėjo plakato menas.
Stasio Eidrigevičiaus kalendorius
Stasio Eidrigevičiaus kalendorius
Temos: 2 Knygos Literatūra

Daug Stasio plakatų yra sulaukę tarptautinių apdovanojimų, jų savo kolekcijose turi svarbiausi pasaulio muziejai, beveik visus yra sukaupęs Plakato muziejus Vilanove (Lenkija), didžiulę kolekciją Stasys yra padovanojęs Lietuvos nacionaliniam muziejui. Nemažai plakatų yra skirta literatūros kūriniams, teatrui, muzikos festivaliams, bene dešimtmetį Stasio plakatas kvietė į Varšuvos knygų mugę, pirmąjį Vilniaus knygų festivalį. Nemažai į kalendorių atrinktų plakatų šį rudenį buvo eksponuojami didžiulėje jubiliejinėje Stasio meno retrospektyvoje Tokijuje, Musašino universiteto meno muziejuje, pateko į išsamų parodos katalogą.

Lapkričio 14 dieną menininkui buvo įteiktas aukščiausias Kultūros ministerijos skiriamas apdovanojimas. Pasak kultūros ministro, turbūt niekada nėra per maža įvertinti S.Eidrigevičiaus kūrybą, nes šis įvairiapusis menininkas atlieka didžiulius darbus mūsų kultūrai, jos sklaidai visame pasaulyje.

Stasio Eidrigevičiaus kalendorius
Stasio Eidrigevičiaus kalendorius

Kaip teigia pats menininkas, į šį kalendorių atrinkti plakatai jau yra tapę jo kūrybos ikonomis, publikuoti daugelyje pasaulio žurnalų, albumų, juos galima rasti įvairių pasaulio meno muziejų kolekcijose. Kalendoriaus viršelyje – pastelės darbas „Mano krepšys“. „2019-aisiais, ruošiant didžiulę personalinę mano parodą Tokijuje, Musašino meno universiteto muziejuje – pasiūliau šį darbą parodos plakatui. Turėjau paaiškinti, kad šis krepšys, įsigytas Niujorke, jau gal tris dešimtmečius su manim visur keliauja, jame mano eskizinės knygelės – idėjos mano naujiems darbams“, – sakė S.Eidrigevičius.

Jūs galite laimėti šiuos kalendorius. Tam jums reikia atsakyti į klausimą: koks apdovanojimas buvo skirtas šiam menininkui?

Atsakymus rašykite „15min knygos“ paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas