Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

15min studijoje – pokalbis apie geriausias praėjusiais metais išleistas verstines knygas

Ketvirtadienį prasideda Vilniaus knygų mugė – didžiausias su literatūra susijęs renginys Baltijos šalyse. Artėjant šiam renginiui daug kam kyla klausimas – kokias knygas pasirinkti, kurie kūriniai yra labiausiai verti dėmesio? Literatūros ekspertai Elžbieta Banytė ir Laurynas Katkus 15min studijoje dalijosi įžvalgomis apie knygų leidybos tendencijas Lietuvoje.
15min studijoje – pokalbis apie geriausias praėjusiais metais išleistas verstines knygas
15min studijoje – pokalbis apie geriausias praėjusiais metais išleistas verstines knygas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Kaip nepasiklysti tarp išleidžiamų daugybės knygų? Tam padeda ir ekspertų sudaromi geriausiųjų, vertingiausiųjų knygų sąrašai. Vienas tokių – dešimtus metus Lietuvos literatūros vertėjų sąjungos skelbiami vertingiausių šiuolaikinės literatūros ir klasikos knygų sąrašai.

Trečiadienį, artėjant Knygų mugei, buvo paskelbtas ilgasis 2018 metų išleistų verstinių knygų sąrašas. Ta proga 15min studijoje šį sąrašą sudariusios komisijos nariai Elžbieta Banytė ir Laurynas Katkus dalijosi savo mintimis apie tai, kokios praėjusiais metais išleistos knygos labiausiai vertos dėmesio, kokias tendencijas knygų leidyboje galima įžvelgti, kas labiausiai nustebino, o kas galbūt kaip tik nepateisino lūkesčių.

VIDEO: Pokalbis apie geriausias praėjusiais metais išleistas verstines knygas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas