Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 23

55 naujienos: ką pirkti Knygų mugėje?

Vilniaus knygų mugei leidyklos paruošia gausybę naujienų, tarp kurių nesunku pasiklysti. Tad čia atrinkome 55 naujas knygas, į kurias vertėtų atkreipti dėmesį.
„Vilniaus knygų mugė“ 2023
„Vilniaus knygų mugė“ 2023 / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Lietuvių autorių grožinės knygos

Danutė Kalinauskaitė „Baltieji prieš juoduosius“
Danutė Kalinauskaitė „Baltieji prieš juoduosius“

Danutė Kalinauskaitė „Baltieji prieš juoduosius“, „Tyto alba“

Vienas laukiamiausių šios mugės lietuvių autorių kūrinių – D. Kalinauskaitės knyga pasirodo po septynerių metų pertraukos. Šis romanas – šeimos istorija, jungianti XIX amžiaus pabaigą su šių laikų Vilniumi. Pati rašytoja sako, kad tai – fikcijos ir tikrų realijų audinys, kuriam ji sulipdė pasakojimą iš penkių realių šeimų likimų. „Bus čia ir karo, ir pokario, ir skilandžio, galinčio badmečiu išplėšyti nosies šnerves, kvapo, ir sovietinės pramonės negrabiai ištašytų­ batų ir sandalų, ir iš draudžiamos trispalvės raudonosios dalies pasiūto sijono“, – sako D. Kalinauskaitė.

Jurga Tumasonytė „Naujagimiai“
Jurga Tumasonytė „Naujagimiai“

Jurga Tumasonytė „Naujagimiai“, Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla

J. Tumasonytė su šia knyga, romanu-novelių rinkiniu, grįžta į magiškojo realizmo laukus, kalba apie tikrovę, persiklojančią su tik nujaučiamais, slėpiningais pasauliais, jungia istoriją su tautosaka, dokumentalumą su antgamtiniais potėpiais. Novelės suaustos bendrais siūlais, o knygoje esančios istorijos pasakoja apie meilę, karą, vaikystę ir motinystę, baimes ir gyvenimo grožio paieškas.

Agnė Žagrakalytė  „Triukšmaujantys: katalikai“
Agnė Žagrakalytė „Triukšmaujantys: katalikai“

Agnė Žagrakalytė „Triukšmaujantys: katalikai“, „Tyto alba“

Koliažinis faktų, istorijų, įdomybių, keistenybių ir juokingų nutikimų vėrinys, vedantis mus keliais ir klystkeliais nuo XVI amžiaus Kinijos iki XX amžiaus Belgijos ir Lietuvos. Rašo ji apie karus ir meną, žmonijos išradimus ir kritimus, religiją ir žemiškus reikalus, o pats tekstas sudėliotas kortelių pagrindu, siūlantis kiek kitonišką skaitymo būdą. Žavinga knyga, kurioje, kaip sakė pati autorė, ji surašė tik tai, kas jai buvo įdomu, kas pravirkdė ar prajuokino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas