Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

7 leidyklos „Briedis“ detektyvai vasaros atostogoms

Leidykla „Briedis“ kviečia kartu pasinerti į skaitymo malonumo sūkurį ir gaivius vasaros vakarus leisti su detektyvu rankose. Šią vasarą smalsius detektyvų gerbėjus už nosies vedžios nenuspėjami ir išradingi nusikaltėliai. Tamsiausias paslaptis stengsis įminti neeiliniais gebėjimais pasižymintys kriminalistai, darbui atsidavę inspektoriai ir, žinoma, pastabi detektyvų gerbėjų akis. Šalčio kaustomos gatvės, klaidinantys miškų takeliai, raudonųjų žibintų kvartalai – painūs detektyvų vingiai, iš kurių ne taip paprasta ištrūkti.
Knygų viršeliai
Knygų viršeliai
Temos: 2 Knygos Literatūra
Knygos viršelis
Knygos viršelis

Stuart MacBride. Šaltas granitas

Žmogžudystės, panika ir bjaurios darganos – tokia yra Aberdyno žiema! Metus gydęsis kriminalistas seržantas Loganas Makrėjus į darbą grįžta pačią netinkamiausią dieną, blogesnės nė nesugalvosi. Griovyje randamas seniai nužudyto ir išniekinto keturmečio Deivido Rydo kūnelis. Ir čia tik pirmoji auka. Granitinį miestą šiurpina serijinis žudikas, o žiniasklaidai reikia sensacijos.

Morgas jau perpildytas, o vaikai ir toliau dingsta. Nejaugi aukų bus ir daugiau? Laiko spaudžiamas Loganas suvokia: jį patį nuo pražūties skiria tik vienas neatsargus žingsnis!

Knygos viršelis
Knygos viršelis

Stuart MacBride. Gęstanti šviesa

Škotijos miesto Aberdyno raudonųjų žibintų kvartale aptinkamas nuogai išrengtos, mirtinai sumuštos prostitutės kūnas. Kriminalistui seržantui Loganui Makrėjui tai dar viena bloga blogos dienos pradžia.

O juk savo eilės laukia lagamine atrasti išdarinėti labradorų veislės šuns palaikai, miesto tarybos narių grupinis seksas su nepilnamete, be žinios dingęs neištikimas vyras. Kasdienės niekuo neišsiskiriančio Škotijos miesto paprasto policininko problemos.

Bet tai dar ne viskas! Dar reikėtų nepamiršti maniako, tvirtai užremiančio namų duris ir sudeginančio juos kartu su gyventojais. Be to, Makrėjaus atžvilgiu pradėtas vidinis tyrimas, o jo viršininkė iš visų jėgų bando pavaldinio nervų tvirtumą...

Knygos viršelis
Knygos viršelis

Stuart MacBride. Atvira žaizda

Tai trečioji škotų rašytojo Stuarto MacBride‘o knyga apie kriminalistą seržantą Loganą Makrėjų. Aberdyno gyventojai įbauginti – kažkas naktimis lyg grobuonis medžioja jaunas merginas, jas neatpažįstamai supjausto ir išprievartauja. Jo aukos neturi nieko bendra, išskyrus tai, kad yra jaunos, patrauklios ir atsiduria netinkamoje vietoje netinkamu metu. Policija įtaria, kad tai turtingo pasipūtėlio Aberdyno futbolo klubo puolėjo Roberto Makintairo darbas, bet įrodymų nėra, o visuomenė, žiniasklaida ir ypač jo advokatas šiuos įtarimus vadina eiliniais policijos kliedesiais...

Knygos viršelis
Knygos viršelis

Louise Penny. Ramus gyvenimas

Vaizdingas kaimelis, įsikūręs kiek į šiaurę nuo sienos su Jungtinėmis Valstijomis. Vieta, kur sveikinasi kaimynai, svečiai jaučiasi it namuose, o tiesa slypi už uždarų durų...

Ženkite į Trijų pušų kaimelio pasaulį ir suprasite, kodėl Louise Penny, perkamiausių New York Times knygų autorė, yra nenuginčijama žvaigždė, savo kūryba sužavėjusi milijonus skaitytojų.

Džeinė Nyl, mylima savo bendruomenės, nepanaši į moterį, kurią kas nors norėtų nuskriausti, ką jau kalbėti apie nužudymą. Tačiau ji randama mirusi, su strėlės palikta žaizda krūtinėje, ir vyriausiasis inspektorius Armandas Gamašas ima įtarti, kad Džeinė mirė nuo kur kas piktesnės rankos nei išsiblaškiusio medžiotojo. Tik nuo Gamašo priklausys, ar bus sugautas žudikas, kuris vis dar laisvėje.

Knygos viršelis
Knygos viršelis

Alan Hunter. Džentlis kimba į darbą

Inspektoriui Džordžui Džentliui atostogos, tačiau jas nutraukia netikėta žmogžudystės byla.

Norčesterio miestelyje paslaptingai nužudomas žinomas turtingas medienos prekybininkas. Netrukus dingsta jo vienintelis sūnus, būsimasis paveldėtojas Piteris, su kuriuo nužudytasis jau kelerius metus nesutarė. Sūnus iš karto tampa pagrindiniu įtariamuoju, tačiau Džentlis tuo abejoja. Policija mielai priima Džentlio siūlymąsi imtis šio tyrimo. Deja, bet inspektoriaus nuomonė nesutampa su bylai vadovaujančio pareigūno, todėl Džentlis turi ne tik išsiaiškinti, kas yra tikrasis žudikas, bet ir savąją tiesą įrodyti vietos teisėsaugai.

Knygos viršelis
Knygos viršelis

Alan Hunter. Džentlis pajūryje

Pačiame sezono įkarštyje Anglijos kurorte išvystume promenadą, tiltą, paplūdimio skėčius ir smėlio pilis statančius vaikus. Tačiau ne šį kartą – prie jūros randamas pusnuogis lavonas.

Tirti sukrečiančią žmogžudystę paskiriamas inspektorius Džordžas Džentlis. Suktis reikia greitai, nes poilsiautojai ir miestelio gyventojai ima panikuoti dėl žudiko, kuris sudrumstė kurorto ramybę. Šalia rasto lavono nėra jokių jo tapatybę patvirtinančių daiktų, todėl Džentlis susiduria su sunkia užduotimi – išsiaiškinti ne tik kas yra žudikas, bet ir nužudytasis. O kas gali pasakyti, ar nebus įvykdyta dar viena žmogžudystė?

Knygos viršelis
Knygos viršelis

Alan Hunter. Džentlis leidžiasi pasroviui

Pasiplaukiojimas per atostogas paprastai nesibaigia žiauria žmogžudyste. Sloulio prieplaukos darbuotojai buvo įpratę, kad poilsiautojai, kokią savaitėlę patyrinėję Norčesterio ežeryną, patys parplukdo nuomotas jachtas. Bet tikrai nesitikėjo, kad viena bus rasta kone visiškai sudegusi, o joje – apanglėję kliento palaikai.

Sutikęs tirti šią bylą, inspektorius Džordžas Džentlis susiduria su neregėtu iššūkiu. Nužudytojo žmona meluoja, duktė atrodo išsigandusi, o sūnus isteriškas. Džentlis sumišęs – kur slypi tiesa? Ar jam pavyks atskleisti žudiko tapatybę?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas