„Audioteka“ išleidžia tris klasikinės literatūros romanus audioformatu

Metų pabaigoje trys klasikinės užsienio literatūros romanai („Šimtas metų vienatvės“, „Doriano Grėjaus portretas“ ir „Nežudyk strazdo giesmininko“) išleisti skaitmeniniu audio formatu. Audioknygas įgarsino aktorius Juozas Gaižauskas, didžėjus ir muzikos atlikėjas Jonas Nainys, televizijos ir radijo laidų vedėja Gabrielė Martirosian. Išleido leidykla „Audioteka“.
Gabrielė Martirosian „Audiotekoje“
Gabrielė Martirosian „Audiotekoje“ / Aurimo Mikalausko nuotr.
Temos: 2 Knygos Literatūra

Norint perskaityti klasikinius užsienio literatūros kūrinius lietuviškai, užtenka pasidairyti savo lentynose, užsukti į biblioteką ar užsisakyti knygą į artimiausią paštomatą. Tačiau tokių lietuviškai išleistų audioknygų pasirinkimas kol kas labai nedidelis.

Šių metų pabaigoje skaitmeniniu audio formatu lietuviškai išleisti trys klasikinės užsienio literatūros romanai.

Aurimo Mikalausko nuotr./Juozas Gaižauskas „Audiotekoje“
Aurimo Mikalausko nuotr./Juozas Gaižauskas „Audiotekoje“

Žymiausio XX a. Lotynų Amerikos rašytojo, magiškojo realizmo klasiko, Nobelio premijos laureato Gabrielio García Márquezo romaną „Šimtas metų vienatvės“ įgarsino aktorius Juozas Gaižauskas.

„Doriano Grėjaus portretas“ – vienintelis anglų kilmės dramaturgo, poeto Oscaro Wilde‘o romanas, kuris ano meto Anglijoje amžininkų buvo vertinamas labai prieštaringai, o autoriui pelnė skandalingą šlovę. Audioknygą įgarsino didžėjus, muzikos atlikėjas Jonas Nainys-Jovani.

Aurimo Mikalausko nuotr./Jonas Nainys „Audiotekoje“
Aurimo Mikalausko nuotr./Jonas Nainys „Audiotekoje“

Prestižinę Pulicerio premiją pelniusį amerikiečių rašytojos Harper Lee romaną „Nežudyk strazdo giesmininko“ įgarsino televizijos ir radijo laidų vedėja Gabrielė Martirosian.

Visi trys kūriniai įeina į mokyklinės programos rekomenduojamos literatūros sąrašus. Moksleiviams skaitmeninis (audio) formatas dažnai priimtinesnis už popierinę knygą ir toks „skaitymo" būdas gali padidinti susidomėjimą literatūros kūriniais.

Anksčiau išleistų klasikos kūrinių populiarumas vienintelėje lietuviškų audioknygų platinimo platformoje „Audioteka LT“ rodo, kad audioknygas vis dažniau atrandantys klausytojai, noriai klausosi ne tik naujienų, bet ir jau pamirštų (o gal anksčiau ir neskaitytų) klasikinės literatūros kūrinių.

Audioknygos „Šimtas metų vienatvės“ ištrauka:

Audioknygos „Doriano Grėjaus portretas“ ištrauka:

Audioknygos „Nežudyk strazdo giesmininko“ ištrauka:


Audioknygų išleidimą parėmė Lietuvos kultūros taryba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas