Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Berlyne bus pristatytos lietuviškos menininkų knygos

Nepriklausoma leidybinė platforma „NoRoutine Books“ birželio 14 d. Berlyne (Vokietija), Bildband Berlin (Immanuelkirch g.33) pristatys savo leidžiamas publikacijas bei lietuvių fotografų ir menininkų kūrinius, rašoma pranešime spaudai.
„NoRoutine Books“ leidiniai
„NoRoutine Books“ leidiniai / „NoRoutine Books“ nuotr.

„NoRoutine Books“ prieš dešimt metų inicijavo ir įkūrė Gytis Skudžinskas ir Vilma Samulionytė. Leidybinė platforma dirba kaip savireguliuojanti organizacija publikuojanti knygas bei spausdintos formos projektus, betarpiškai bendradarbiaujant su menininkais ir autoriais. Kiekviena publikacija siekiama pratęsti meno kūrinio prieinamumą viešoje erdvėje bei sukurti autorinę parodos versiją spausdintoje formoje. Dėl to „NoRoutine Books“ savo publikacijas dažnai įvardija kaip „galerija telpanti kišenėje“.

Visi „NoRoutine Books“ leidiniai yra griežtai limituoto 99 egzempliorių tiražo. Didelė dalis jų turi specialias įklijas ir unikalius ženklinimus, yra autorių pasirašyti ir numeruoti. Publikacijos spausdinamos šiuolaikinėmis spaudos technikomis bei įrišamos menininkų studijose. Dauguma „NoRoutine Books“ publikacijų yra pelne Lietuvos knygos meno apdovanojimus. Publikacijas yra įsigijusios ir saugo tokios institucijos kaip: Modernaus Meno Muziejus (MoMa / Manhatan Artist Book Archyve) ir Metropoliteno Muziejus (The Metropolitan Museum of Art / Thomas J. Watson Library) Niujorke, Britu biblioteka (The British Library / European Collection) ir Goldsmitho universitetas (Goldsmith Universiti / Women's Art Library) Londone.

Per dešimtmetį „NoRoutine Books“ bendradarbiavo su Lietuvos menininkais Aurelija Maknyte, Algiu Griškevičiumi, Gintautu Trimaku, Gabriele Gervickaite, Valentin Odnoviun, Dariumi Žiūra, Dainiumi Liškevičiumi, Arūnu Kulikausku, Alvydu Lukiu, Evelina Kerpaite, Ričardu Šileika, Valdemaru Manomiaičiu ir kitais. Taip pat nuo 2016 metų bendradarbiauja su Rygos fotografijos bienale ir yra publikave latvių menininkų Ievos Balodės, Reinio Lismanio, Kristinos Krauzės Sluckos, Armando Andžės leidinius.

Bildband Berlin yra centrinė vieta Berlyne pristatanti fotografijos albumus ir meno knygas. Įkurta 2015 metais, per tą laiką, ši erdvė tapo tokių svarbių leidyklų kaip MACK, Hartmann, Steidl namais Vokietijos sostinėje. Šiame knygyne taip pat pristatomos kruopščiai atrinktos mažesnės leidyklos bei menininkų inicijuoti leidybiniai projektai.

„NoRoutine Books“ pristatymą Berlyne parėmė Lietuvos kultūros taryba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius