Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Bernardinai.lt renginiai Vilniaus knygų mugėje

Bernardinai.lt renginiai Vilniaus knygų mugėje tiems, kam rūpi gyventi skaidriau ir prasmingiau.
Bernardinai.lt stendas
Bernardinai.lt stendas / Bernardinai.lt nuotr.

Vasario 24 dieną, sekmadienį

11 val.  PSICHOTERAPIJA IR RELIGIJA (SALĖ 5.1)

Psichoterpija, gimusi XIX ir XX amžių sandūroje, buvo priešiška religijai. S. Freud tvirtino, kad tikėjimas – tai neurozė, kurią būtina gydyti.  Tačiau šiandien vis labiau pripažįstama, kad daugiau problemų žmogui kelia ne tikėjimas, bet jo trūkumas. Kaip teigia psichoteraputas A. Alekseičikas, visos mūsų baimės kyla iš per mažos Dievo baimės.  A. Alekseičikas – psichoterapeutas legenda – ne tik dalyvaus diskusijoje, bet ir bus pristatoma pokalbių su juo knyga „Gyvename kartą, bet kiekvieną dieną“, kurią 2012 m. išleido Bernardinai.lt. Taip pat diskusijoje dalyvaus Egzistencinės terapijos centro vadovas Robertas Petronis ir  kunigas, turintis psichologo išsilavinimą, Arūnas Peškaitis, Diskusijai vadovaus Bernardinai.lt redaktorius Andrius Navickas.

12 val. APIE DVASINĘ APLINKOSAUGĄ IR VAIKŲ LITERATŪRĄ 
(5,1 salė)

Kokiame pasaulyje gyvena mūsų vaikai?  Paradoskalu, mes daugiau dėmesio skiriame kovai su fizinės aplinkos tarša, bet pamirštame, jog dar didesnę žalą daro smurtu, cinizmu užterštas dvasinis pasaulis. 

Tad kviečiame pokalbiui apie talkos dvasinės aplinkosaugos srityje būtinybę. Susitikimo metu bus pristatytos įvairios iniciatyvos keisti situaciją: krikščioniška animacija, sugebanti įtraukti ir kartu ugdyti, filmai; knygos, ugdančios jautrumą senatvei bei mokančios apsispręsti už gėrį ir tiesą.  Renginyje dalyvauja: poetas Antanas Šimkus, dailininkė Ieva Babilaitė, vaikų rašytoja Aurelija Umbrasienė, žurnalistė Jurga Lūžaitė-Kajėnienė. Diskusijai vadovaus  Bernardinai.lt redaktorius Andrius Navickas.

13 val. KRIKŠČIONIŠKI SAVIGYNOS NUO SMURTO PRINCIPAI (5,3 salė)

Vienas labiausiai jaudinančių klausimų šiandien – kaip turėtume elgtis smurto akivaizdoje? Ypač jei esame tikintys žmonės ir skaitome Naujajame Testamente esantį raginimą atsukti smurtautojui kitą skruostą, neatsakyti piktu į piktą.

Ar iš tiesų nenoras gintis reiškia nesugebėjimą apsiginti? Ar krikščionybė skiepija bejėgiškumo jausmą? Ne mažiau svarbus klausimas – kodėl patys krikščionys neretai elgiasi labai agresyviai, puola kitus – iš kur kyla toks aršumas? Jei Jums svarbūs šie klausimai, būtinai ateikite į renginį, kuriame pristatysime puikią J. Duringo OFM knygą „Su smurtu susidūrus: krikščioniški savigynos principai“. Dalyvaus: filosofas Andrius Navickas, kunigas Kęstutis Dvareckas, kunigas Arūnas  Peškaitis. Diskusijai vadovaus Bernardinai.lt kultūros ir socialinių temų redaktorius Gedimians Kajėnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas