Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Bookswap“ pristato: papuošalų kūrėja Aistė, jos sėkmės paslaptis ir knygos

Aistė Taurienė – „Karikartel“ prekinio ženklo įkūrėja, kurianti itin populiarius papuošalus, atrodo, spėja viską. Namai, nuosavas verslas, mamos pareigos, socialinių tinklų valdymas, naujų kolekcijų kūrimas, nuolatinis bendravimas su klientais ir sekėjais. Tačiau Aistė neslepia, kad tokiam ritmui reikalingas balansas ir leidimas sau atsikvėpti, kurį dažnai lydi ir gera knyga.
Aistė Taurienė
Aistė Taurienė / Asmeninio albumo nuotr.

– Papasakok, kaip kilo mintis kurti papuošalus? Ar visada svajojai tą veikti, o gal mintis kilo tiesiog ekspromtu?

– Kiek save pamenu, visada norėjau realizuoti savo kūrybines idėjas, tačiau konkrečiai apie papuošalų kūrybą – nesvajojau. Dar universiteto laikais kelis metus fotografavau, tuomet ėmiausi natūralių lūpų balzamų gamybos, buvau visai neblogai išplėtusi šią veiklą, tačiau viduje kirbėjo jausmas, kad ši veikla dar ne „ta“. Vieną dieną, visiškai atsitiktinai ir be didelių apmąstymų pasigaminau apyrankę su natūraliais akmenimis (tuo metu jos buvo itin populiarios), ją pastebėjo mano draugės, todėl pagaminus apyrankes ir joms susikūriau profilį Facebook platformoje ir taip gimė „Karikartel“! Viskas palaipsniui augo, o svarbiausia, kad aš pati jaučiausi realizuojanti visas savo mylimas veiklas: fotografiją, rinkodarą bei norą kurti. Tuomet tikrai dar neįsivaizdavau, kad tai išaugs į verslą!

– Kaip „Karikartel“ tapo šeimos verslu? Ar tai pagrindinė jūsų veikla?

– Taip, tai pagrindinė ir vienintelė mano veikla jau 8-erius metus, nuo pat tada, kai sukūriau „Karikartel“ profilį! Šeimos verslu jis tapo palaipsniui, vyras tikriausiai didžiausias mano gerbėjas ir palaikytojas, jis atrado savo stiprybes šiame versle ir taip prisideda prie veiklos – kartu užauginome tai, ką turime dabar.

– Labai smalsu – o ką gi reiškia pavadinimas „Karikartel“?

– „Karikartel“ – tai mano sugalvotas, gražus žodžio skambesys. Kadaise kažkur perskaičiau panašų žodį į „Calitel“ ar pan. ir perfrazavau į „Karikartel“. Šį žodį užsirašiau sąsiuvinyje ir jis laukė savo progos. Tiesa ir dabar turiu tokius užrašus, dažniausiai gražūs žodžiai gimsta kolekcijų pavadinimais – Tenerel, Teso, Revedeem, Lemonade, Avram ir t.t.

„Karikartel“ neturi reikšmės, galbūt dėl to labiausiai džiaugiuosi, nes jo istoriją ir reikšmę kuriu pati.

Asmeninio albumo nuotr./Aistė Taurienė
Asmeninio albumo nuotr./Aistė Taurienė

– Taip pat įdomu, kaip vyksta naujų kolekcijų kūrimas? Kur semiesi idėjų, kas tave įkvepia?

– Kūryboje savęs visai nevaržau, kartais būna tokių laikotarpių, kai išleidžiu 2 ar 3 kolekcijas per mėnesį, tačiau būna ir taip, kad keletą mėnesių nekyla jokios mintys. Anksčiau labai save spausdavau, bet dabar viskam leidžiu tekėti sava vaga.

Įkvėpimas yra visur, atrandu jį netikėčiausiuose vietose – mieste, spalvose (ypač vaisių, juk visa Lemonade kolekcija įkvėpta jų), architektūroje, žmonėse, tai pat domiuosi trendais, padeda žurnalai, Instagram ir t.t. Manau, kad turiu lyg 8-ą jausmą, dažnai pasiseka pajausti, kas žmogui gali būti aktualu, tad visas žinias ir įkvėpimą sujungiu, ir gaunasi tai, ką vadiname kolekcija.

– Aktyviai daliniesi savo verslo užkulisiais su Instagram sekėjais, augini vaikutį, dažnai lepini gerbėjus naujomis kolekcijomis ir originaliais papuošalų deriniais, kuri naujus namus, dar ir knygas skaitai! Kaip viską spėji?

– Smagu girdėti, kad taip atrodo! Bet ir aš pati dažnai skundžiuosi, kad kažko nespėju. Bet padeda prioritetai bei aplinkinių pagalba. Kai atėjo suvokimas, kad neturiu ir nebegaliu visko daryti pati, pasidarė tikrai lengviau. Tai pat stengiuosi nesijausti kalta, jei noriu tiesiog pagulėti ir skaityti kiek tik širdis geidžia. Balansas yra raktas!

– Bendraudama su savo klientais ir sekėjais visada trykšti gera nuotaika ir optimizmu. Ar nebūna to „perdegimo“ jausmo? (Jei atsakymas „Taip“ – kaip save iš naujo pakrauni?)

– Žinoma, būna! Ir galbūt netgi dažniau nei norėtųsi. Esu optimistė, galbūt tai neleidžia dažnai būti paniurusiai, tačiau kai gyvenimo tempas toks greitas, būna visko. Perdegimui daug įtakos duoda ir tai, kad norisi įgyvendinti visas idėjas darbe, viską padaryti laiku, būti gera mama, rūpintis šeima, namais ir viską daryti 100%, bet visi suprantame, kad tai neįmanoma.

Leidžiu sau ilsėtis. Prašau pagalbos, kad galėčiau pabūti su savimi, dažniausiai jaučiu, ko trūksta, kad pasijausčiau geriau. Leidžiu sau ir liūdėti, jei norisi. Tiesiog žinau, kad BUS geriau.

– Pakalbėkime apie knygas. Kada savo dienotvarkėje randi joms laiko?

– Imu knygą, kai žinau, kad turėsiu jai laiko. Nes mėgstu visiškai pasinerti į istoriją, dažnai net ir storiausias knygas perskaitau per dieną ar dvi. Tiesiog negaliu atsitraukti, jei knyga tikrai patinka. Galiu skaityti ir dieną, ir naktį!

– Naudojiesi ir „Bookswap“ knygų mainų platforma, skatinančia tvaresnį skaitymą. Esi iš tų žmonių, kurie nelinkę kaupti perskaitytų knygų?

– Knygų kaupti nemėgstu, bet mylimiausioms yra atskira vieta namuose. Saugau tas, kurios paliko didelį įspūdį ar turi sentimentalią reikšmę, kad galėčiau bet kada jas atsiversti. Esu aktyvi bibliotekos lankytoja, bet „Bookswap“ atvėrė visai kitas galimybes keistis knygomis! Jau per pirmą vakarą išmainiau nemažą dalį savo knygų, kurios keletą metų gulėjo spintoje, o gauti taškai ilgai „negulėjo“ mano paskyroje!

– Kokie žanrai tave žavi? Kokių knygų ieškai „Bookswap“? Gal pavyko rasti kokį ilgai „medžiotą“ lobį?

– Labai mėgstu trilerius, detektyvus, kai norisi lengvesnio turinio ir žanro – renkuosi romanus. Kartais išsirenku ir fantastines knygas. Labai priklauso nuo nuotaikos ir to, į kokią istoriją noriu įsijausti.

Mano pati pirma knyga / lobis „Bookswap“ – Beatos Nicholson kepinių knyga, kurios tiražas pasibaigęs prieš daug metų, seniai apie ją svajojau ir būtent „Bookswap“ radau beveik naują šios knygos kopiją! Labai džiaugiausi!

– Na, ir pabaigai – pačios geriausios tavo skaitytos knygos yra...?

– Nelengvas klausimas, nes tokių knygų labai daug, skaitant kiekvienam gyvenimo tarpsnyje jos savaip atrodo geriausios, bet pirmos šovusios į galvą bus šios:

„Haris Poteris“ – amžina ir nepakeičiama klasika. Prisipažinsiu, kad jį atradau vėlokai, rodos jau baigus mokyklą, o labai gaila! Nekantrauju dar kartą skaityti, jau su savo sūnumi!

Taip pat – „Mergina su drakono tatuiruote“, Stiegas Larssonas, skaičiau prieš labai daug metų, bet tada paliko įspūdį taip, kad ir dabar ją rekomenduoju draugams.

Chriso Carterio knygos – visada įtraukiančios ir kartais šiurpokos, bet vieni mėgstamiausių detektyvų.

„Doriano Grėjaus portretas“, Oscaras Wilde'as, skaityta irgi labai senai, bet iki dabar puikiai prisimenu!

Susidomėjote kuria nors Aistės paminėta knyga? Patikrinkite, gal ji gyvena knygų mainų platformoje BOOKSWAP, kur galite patogiai ir greitai išmainyti senas knygas į naujas istorijas! O jei knygos ten nėra – įsidėkite į norų sąrašą ir gaukite žinutę, vos ji pasirodys mainų platformoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas