„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai
02 22

Danutės Kalinauskaitės virtuvėje: kepta višta su slyvomis

Prikimšti skilvį. Apgauti pilvą. Užmušti kirminą. Žarna žarną ryja... Tai vis liaudies posakiai apie valgymą, pritikę baudžiauninkų laikais, kai ant lietuvių (ne bajorų!) stalo tebuvo marškonė bulvė, o ir ta kai kada tik graikinio riešuto didumo...
Danutės Kalinauskaitės virtuvėje
Danutės Kalinauskaitės virtuvėje / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Dabar mums svarbu ne tik gūžį prikimšti. Bet per maistą atskleisti ir savo požiūrį į pasaulį, skonio subtilybes ir net rafinuotumą, pagaliau pažinti kitus kraštus ir jų kultūrą. Maistas – didis dalykas, tegu neįsižeidžia asketai, įvairaus plauko badautojai ir olų atsiskyrėliai, kurie verčiau išpažįsta prie stuburo pridžiūvusį pilvą, o ne skanų maistą.

Ar mėgstu gaminti? Mėgstu, nors nesu išprotėjusi kulinarė. Neretai užtenka skrudintos duonos, apšlakstytos aliejumi, ir kavos. Bet kartais įsisvaigsti. Čakros atsiveria.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“