Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Deimantų šlifuotojas“ – verslumo ir dvasingumo sąjunga. Ar jie gali veikti drauge?

Ar vienuolis gali sulaukti sėkmės šiuolaikiniame verslo pasaulyje? Ar didelės, daug uždirbančios korporacijos gali remtis budizmo principais? Interneto knygyno patogupirkti.lt lentynose greitai pasirodys į lietuvių kalbą išversta budistų vienuolio ir amerikiečių verslininko Gešės Michaelo Roacho jubiliejinė, 20-ojo leidimo knyga, kurioje dalijamasi konkrečiomis strategijomis, kaip pasiekti trokštamos sėkmės asmeniniame ir profesiniame gyvenime, rašoma pranešime spaudai.
„Deimantų šlifuotojas“
„Deimantų šlifuotojas“
Temos: 2 Knygos Literatūra

Tarptautinis bestseleris „Deimantų šlifuotojas“ – ne įprastas verslo vadovas, o unikalus dvasinis leidinys, kuriame senovinės Tibeto budizmo tradicijos susijungia su šiuolaikinio pasaulio išmintimi.

Budistas ir verslininkas

„Deimantų šlifuotojo“ autoriaus istorija – neeilinė. Michaelas Roachas, 1952 m. gimęs Los Andžele, su pagyrimu baigė Prinstono universitetą ir iš JAV prezidento rankų gavo Prezidento medalioną už mokslo pasiekimus. Dar bestudijuojant universitete, jį patraukė Indija, kur jis vykdavo ieškoti budistinio mokymo tiesų. Baigęs studijas Amerikoje, M. Roachas išvyko į Aziją toliau gilinti žinias apie budizmą ir 1995 m. tapo pirmuoju amerikiečiu per 600 metų Tibeto vienuolyno istoriją, gavusiu Gešės – filosofijos magistro arba Tibete laikomą „doro žmogaus“ laipsnį.

Nuoroda
Deimantų šlifuotojas,
Geshe Michael Roach
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Po 22 studijų metų Tibeto vienuolyne, M. Roacho dvasinis mokytojas išsiuntė jį į Niujorką, kur liepė pritaikyti budistines vertybes „nešvariausiame versle ir paversti jį švariu“. Iš pradžių dvasinio mokytojo nurodymų M. Roachas priimti nenorėjo – nesuprato, kodėl reikia grįžti į pasaulį, kuris yra godus, negailestingas ir beprotiškas. „Aš turėjau būti budistų išminčius viduje ir normalus amerikiečių verslininkas išorėje“, – teigė knygos autorius. Tačiau M. Roachui teko paklusti nurodymams ir būsimasis verslininkas leidosi į svetimą deimantų prekybininkų teritoriją.

Gešės M. Roacho pastangos ir įgytos žinios nenuėjo veltui – 1981 m. Niujorke jis tapo vienu iš bendrovės „Andin International Diamond Corporation“ – juvelyrinių dirbinių gamybos įmonės įkūrėju. Per jo vadovavimo laikotarpį pardavimai pasiekė 250 milijonų JAV dolerių, o 2009 m. bendrovė buvo parduota garsiam investuotojui Warrenui Buffettui. Dėl savo pasiekimų amerikiečių verslininkas, dvasinis lyderis ir buvęs budistų vienuolis tapo pavyzdžiu kitiems, įrodęs, jog versle galima žaisti ir pagal kitokias žaidimo taisykles.

Be vadovavimo sėkmingai deimantų gamybos bendrovei, M. Roach yra „Azijos klasikos įvesties projekto“ (angl. Asian Classics input project) įkūrėjas, kurio tikslas – išsaugoti senovės Azijos knygas bei sudaryti galimybes jas pasiekti nemokamai viso pasaulio mokslininkams, mokytojams ir praktikams. Su šiuo projektu knygos autoriui skaitmeniniu būdu pavyko išsaugoti tūkstančius senovės išminčių tekstų ir jais pasidalinti su visuomene. M. Roachas taip pat įkūrė „Deimantų šlifuotojo“ vadybos mokymo institutą (angl. Diamond Cutter Management Training Institute), kuriame budizmo išmintį skleidžia daugiau nei 100 tūkstančių žmonių iš daugiau nei 30 pasaulio šalių. Jis aktyviai dalijasi savo įgytomis žiniomis su žmonėmis ir rengia mokymus visame pasaulyje, kaip galima kurti verslą ir išlikti doru žmogumi.

Milijoninis verslas ir doro žmogaus paveikslas

Knygos „Deimantų šlifuotojas“ idėja gimė 1999 m., kai amerikiečių leidykla „Doubleday Corporation“ pakvietė Gešę M. Roachą parašyti knygą apie savo sėkmingą vadovavimo metodą ir gyvenimo būdą, remiantis budizmo principais.

G.M.Roachas knygoje dalijasi savo sėkmės strategija, kaip, būdamas vienu iš „Andin International Diamond Corporation“ įkūrėju, pasiekė metinius pardavimus, viršijančius šimtus milijonų dolerių.

Autorius teigė versle rėmęsis trimis esminiais principais – verslas turi uždirbti pinigų, darbuotojai neturi išsekti emociškai ir fiziškai, jog nebegalėtų mėgautis užsidirbtais pinigais, ir galiausiai, žmogus, atsigręžęs į savo verslą ir nudirbtus darbus, galėtų nuoširdžiai pasakyti, kad darbui atiduoti metai turėjo prasmės.

Autorius pradeda knygą nuo budistų požiūrio į tuštybę. Pasak autoriaus, žmogui labai svarbu suprasti tuštybės sąvoką – jam pačiam teko gana ilgai mokytis iš budistų vienuolių, kad suprastų tuštybės esmę. Jo teigimu, žmonės, situacijos, objektai nėra geri arba blogi savaime – mes suteikiame jiems prasmę. Autorius taip pat pristato pagrindines verslo problemas, su kuriomis dažniausiai susiduria verslai ir pristato geriausius būdus joms spręsti, remiantis senovės budistų tradicijomis.

Pasak jo, nesėkmės versle yra daugybės neigiamų veiksmų ir minčių – karmos pasekmė. Jis išvardija esmines problemas versluose – nuo tarpusavyje besipykstančių darbuotojų iki nepasitenkinimo tuo, kas turima dabar ir nuolatinio troškimo uždirbti, pasiekti daugiau. Tada skaitytojai yra supažindinami su kiekvienu šios problemos priešnuodžiu.

Knygoje „Deimantų šlifuotojas“ autorius dalijasi išmintimi, kaip giliau suvokti psichinių pėdsakų ir karmos priežasties ir pasekmės dėsnius – kaip mūsų veiksmai pasėja pasąmonėje mentalines sėklas, kurios perauga į teigiamą arba neigiamą pasaulio matymą.

„Šiandieniniame pasaulyje svarbu išlaikyti teigiamą požiūrį į gyvenimą, būti dosniam, negailėti kitiems savo pastangų, nepiktdžiugiauti dėl kitų nesėkmių, praktikuoti dėkingumą, vengti tuščių kalbų“, – doro žmogaus bruožus vardija „Deimantų šlifuotojo“ autorius. M. Roachas iškelia meditacijos ir kitų dvasinių praktikų naudą, kurios padeda griauti tarp žmonių atsiradusias sienas.

Pagrindinės sėkmingo dvasinio gyvenimo taisyklės

Savo knygoje autorius sudėjo gyvenimiškų patarimų rinkinį apie išgyvenimą skubančiame vakarietiškame pasaulyje. Nors knyga pirmiausia buvo skirta verslininkams, čia surašyti gyvenimiški patarimai gali būti pritaikyti kiekvienam. Pasak M. Roacho, visi pasaulio žmonės siekia šių pagrindinių penkių tikslų:

– Finansinė nepriklausomybė: pakankamai pinigų, kad galėčiau daryti viską, ką noriu.
– Puikūs santykiai darbe ir namuose.
– Gera sveikata ir daug energijos: visada palaikyti gerą formą.
– Laimingas ir ramus protas.
– Visi norėtume gyvenime padaryti ką nors, kas padėtų visam pasauliui.

Tarptautinio bestselerio jubiliejiniame leidime Gešė Michaelas Roachas papildomai pridėjo 25 proc. daugiau medžiagos, padėsiančios kiekvienam skaitytojui pasiekti visus penkis tikslus ir išlikti geru žmogumi.

Knyga „Deimantų šlifuotojas“ yra parašyta lengvu stiliumi, papildyta įdomiais pasakojimas apie deimantų šlifavimo industriją. M.Roachas yra įrodymas, jog įmanoma suderinti šiuolaikinį verslų vakarietišką gyvenimą ir aukštus dvasinius siekius bei rytietišką gyvenimo būdą, o taip pat džiaugtis sėkme ir augti dvasiškai. Nesenstanti išmintis suprantamai pateikta tiek dvasiniu augimu besidomintiems, tiek ir visai nieko nežinantiems apie Tibetą ar budizmą, tačiau svajojantiems apie finansinę gausą ir nenorintiems nuolat kankintis nerimaujant dėl pinigų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas