Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
02 22

Dovydas Pancerovas: Žurnalistiką iškeitus į romaną

Nesumeluočiau sakydamas, jog mintis po septyniolikos metų darbo pasitraukti iš žurnalistikos ir sėsti rašyti romaną užgimė 2016-ųjų balandį, kai su žmona nusipirkome butą. Šventę pagadino nuojauta, kad ankstesnis šeimininkas buvo priverstas parduoti savo namus dėl problemų su alkoholiu. Šeštadienio rytą padedami draugų į naujuosius namus nešėme baldus ir daiktus, o jis, buvęs šeimininkas, į kartonines dėžes krovė likusius savuosius.
Šiam numeriui paprašėme dirbtinio intelekto, kad esė autorius nukeltų į kitą laikotarpį. Dovydas Pancerovas pasirinko nukeliauti į XX amžiaus pradžios Lietuvą.
Šiam numeriui paprašėme dirbtinio intelekto, kad esė autorius nukeltų į kitą laikotarpį. Dovydas Pancerovas pasirinko nukeliauti į XX amžiaus pradžios Lietuvą.

Jaučiausi tarsi išvarydamas žmogų į gatvę. Nors protu suvokiau, kad tai nesąmonė, bet šito jausmo išsklaidyti nepadėjo net malonus nuovargis, kurį jutau vakare viską iškrovus ir sutvarkius. Per šventinę vakarienę vienas draugas pagal savą receptą orkaitėje iškepė vištą, atkimšome butelį gero vyno.

Buvo jau po vidurnakčio, kai mūsų vakarėlį netikėtai sukaustė skambutis į duris – skardus ir svetimas. Išsyk supratau, kad už durų stovi buvęs šeimininkas. Matyt, bus įkalęs apmaudui numalšinti ir grįžęs atsiimti buto. Dar kartą paskambino. Draugai ragino atidaryti duris, bet nė neketinau tokios būsenos veltis į ginčus ar net kviesti policiją. O nekviestas svečias vis spaudė ir spaudė mygtuką, pripildydamas butą nerimo nuodų. Staiga užgrojo mano mobilusis. Skambino brolis. Gal gali atidaryti duris, sako, tarėmės, kad šiąnakt pas tave miegosiu. Ai, teisingai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas