Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išleidžiamos dvi knygos apie depresiją ir nerimą

Leidykla „Liūtai ne avys“ pristato dvi naujai išleistas knygas apie dvi didžiausias XXI a. psichinės sveikatos rykštes nerimą ir depresiją: „Įveiktas nerimas: pirmiausia pabaisą paverskime gražuole“ ir „Depresija ir kūnas. Veiksmų planas“ (pakartotinis leidimas, kietu viršeliu). Apie tai rašoma pranešime žiniasklaidai.
„Įveiktas nerimas: pirmiausia pabaisą paverskime gražuole“ ir „Depresija ir kūnas. Veiksmų planas“
„Įveiktas nerimas: pirmiausia pabaisą paverskime gražuole“ ir „Depresija ir kūnas. Veiksmų planas“ / Leidyklos „Liūtai ne avys“ nuotr.

Kinų išmintis teigia, kad prieš įveikdami pabaisą, pirmiausia turime paversti ją gražia.

Šią kinų patarlę Sara Vilson knygos „Įveiktas nerimas: pabaisą paverskime gražuole“ autorė, pirmiausia aptiko psichiatrės Kėjos Redfi ld Džeimison memuaruose „Neramus protas“ (An Unquiet Mind). Ji tapo raktu, padėjusiu rašytojai suprasti visą gyvenimą trunkančią savo pačios kovą su nerimu.

Knygoje „Įveiktas nerimas: pirmiausia pabaisą paverskime gražuole“ S.Vilson pasitelkia savo fantastišką gebėjimą susikoncentruoti , taip pat nuostabius informacijos paieškos įgūdžius, kad geriau suprastų savo viso gyvenimo palydovą – nerimą ir ištirtų dirgiklius, gydymo būdus, ilgalaikes ir trumpalaikes madas. Autorės literatūros spektras platus, ji kalbina likimo brolius ir seses, psichinės sveikatos ekspertus, filosofus, net patį Dalai Lamą, o viską, ką sužino, perleidžia per savo asmeninių patirčių prizmę. S.Vilson skaitytojai atras užuojautą, humorą, bendrystę ir praktinių patarimų, kaip gyventi su savo Pabaisa.

  • Susikurkite dėkingumo ritualą. Negalite vienu metu ir nerimauti, ir būti dėkingas.
  • Kad nuslopintumėte nerimą, valgykite. Tikras maistas yra geriausias jūsų draugas.
  • Tiesiog kvėpuokite. Atsiverkite gydančiai meditacijos galiai.
  • Pasiklokite lovą. Kasdien. Paprasčiausia tvarka išorėje sukuria vidinę ramybę.
  • Pasidomėkite kitais nerimautojais, kad pažintumėte save. Emilė Dikinson, Čarlzas Darvinas ir Martinas Liuteris Kingas jaunesnysis irgi kovojo su nerimu.
  • Sąmoningai nuspręskite niekur nedalyvauti . Pamirškite baimę, kad praleisite kažką ypatingo, susirangykite ant sofos ir užsisakykite maisto į namus.

Praktiška, poetiška, išmintinga ir juokinga „Pirmiausia paverskime pabaisą gražuole“ yra maža knyga su didele širdimi. Ji paskatins daugybę nerimo sutrikimą turinčių žmonių priimti šią diagnozę kaip savo esybės dalį ir pažvelgti į jo teikiamas galimybes gyventi turiningesnį, pilnatviškesnį gyvenimą.

„Saros knyga išties nepaprasta: tai ir klajokliška kelionė, ir nuoširdus širdies šauksmas, ir per kančias įgytos išminties vadovas, sudarytas unikaliu talentu apdovanotam asmeniui, pačiam patyrusiam įvairių psichinių sutrikimų, beieškant asmeninės prasmės ir sprendimų. Susidaro įspūdis, kad autorės protas jau ilgokai veikia kaip dulkių siurblys, susiurbiantis visas patirtis, eksperimentus, daugybę perskaitytų knygų ir apmastymų.Tai ne tik savigalbos knyga, nors jos puslapiuose rasite nemažai „atsakymų užuominų“. Nemažai jų nenušlifuoti deimantai. Tiesa, atvirumas ir sudėtingumas jaučiamas kiekviename puslapyje, kuriuose aprašoma galingos energijos reikalaujanti viso gyvenimo kova. Saros pasakojimas atskleidžia, kodėl įprastos diagnozės iš tikrųjų nenaudingos. Tai prasmingas kūrinys.“ – apie knygą „Įveiktas nerimas: pirma pabaisą paberskime gražuole“ atsiliepa metų australu išrinktas profesorius Prof. Patrick McGorry.

Knygai pagyrų negaili ir pasaulio bestselerio „Subtilus menas nekrušti sau (ir kitiems) proto“ autorius Markas Mansonas, teigdamas, kad tai „turbūt geriausia kada nors skaityta knyga apie gyvenimą su nerimu“.

Daugelis mokslininkų mano, kad net 96 proc. asmenų, turinčių depresijos požymius, patiria ir nerimo simptomus. Knygos „Depresija ir kūnas. Veiksmų planas“ autoriaus dr. Aleksandro Loveno nuomone, depresijos apimtas žmogus yra praradęs ryšį su realybe, o ypač su savo kūno realybe. Šioje įkvepiančioje, novatoriškoje knygoje tyrinėjamos kultūrinės ir psichologinės priežastys dėl kurių patenkama į tokią situaciją; joje parodoma, kaip galime įveikti depresiją, atkūrę ryšį su savo fizine savastimi ir mokydamiesi atpažinti savo emocijų išraišką. Turėdamas milžinišką darbo su depresija sergančiais pacientais patirtį, autorius pateikia paprastų, bet efektyvių patarimų kompleksą, kurie padės sužadinti įgimtą savo energiją, išreikšti meilę ir savąjį unikalumą, atgaivinti dvasingumą ir tikėjimą gyvenimu.

„Depresija ir kūnas. Veiksmų planas“ turėtų sudominti ir profesionalus ir nespecialistus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas