Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

J.Rowling pasibaisėjo D.Trumpo pareiškimu apie musulmonus: net Voldemortas nebuvo toks blogas

Didžiosios Britanijos vyriausybė ir knygų apie burtininką Harį Poterį autorė J.K.Rowling antradienį pasmerkė JAV prezidento posto siekiančio Donaldo Trumpo raginimą uždrausti musulmonams atvykti į Jungtines Valstijas.
Donaldas Trumpas (kairėje) ir Voldemortas
Donaldas Trumpas (kairėje) ir Voldemortas / „Scanpix“ nuotr.

J.K.Rowling savo „Twitter“ paskyroje parašė, kad „Voldemortas toli gražu nebuvo toks blogas“, lyginant su respublikonų prezidento rinkimų kampanijos favoritu, turėdama omenyje piktadarį burtininką, vaizduojamą maginės fantastikos romanuose „Haris Poteris“.

Tuo tarpu Britanijos premjeras Davidas Cameronas „visiškai nesutinka“ su D.Trumpo komentarais, kurie yra „priešinantys, nenaudingi ir tiesiog klaidingi“, sakė jo atstovė.

D.Trumpas paragino „visiškai uždrausti musulmonams atvykti į Jungtines Valstijas, kol mūsų šalies atstovai išsiaiškins, kas dedasi“.

 Šie komentarai buvo išsakyti po 14 žmonių gyvybių pareikalavusių masinių šaudynių Kalifornijoje, surengtų musulmonų sutuoktinių poros, kuri tikriausiai buvo radikalizuota.

Londono meras Borisas Johnsonas irgi prisidėjo prie smerkiančio choro, pareiškęs, kad D.Trumpas kalba „visiškas ir beviltiškas nesąmones“.

„Teigti, kad (Londone) esama teritorijų, kur policijos pareigūnai negali įžengti dėl (vietos gyventojų) radikalizacijos, yra tiesiog absurdiška“, – sakoma B.Johnsono pareiškime.

„Vienintelė priežastis, dėl kurios nesilankyčiau kai kuriose Niujorko vietose – tai realus pavojus susitikti Donaldą Trumpą“, – pridūrė jis.

Aktyvistai taip pat inicijavo parašų rinkimą po peticija, raginančia Britanijos parlamentą „uždrausti Donaldui J.Trumpui atvykti į Jungtinę Karalystę“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas