Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keturi nauji detektyvai ilgiems rudens vakarams

Ilgais rudens vakarais leidykla „Briedis“ siūlo panarplioti intriguojančių ir painių detektyvų istorijas. Ar tikrasis nusikaltėlis išties tas, į kurį krypsta daugumos akys? Koks yra baimės kvapas? O koks žmogienos skonis? Ir kodėl dažniausiai nusikaltėlius išduoda, atrodytų, nereikšmingos detalės ar menki nutylėjimai. Šiuose detektyvuose intriga nepaleis iki paskutinio knygos puslapio, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Knygų viršeliai
Knygų viršeliai / Leidyklos nuotr.
Temos: 1 Literatūra

„Žudiko kailyje“ (aut. Mike Omer)

„New York Times“ ir „Washington Post“ bestseleris – trileris apie serijinį žudiką, kuris privers susimąstyti: ar praeitis iš tiesų lieka praeityje?

Čikagoje surandami trijų moterų lavonai. Jos buvo pasmaugtos, užbalzamuotos ir paliktos tokiomis pozomis, tarsi būtų gyvos. Abejodamas vietinio psichologinių portretų kūrėjo įžvalgomis, FTB kreipiasi pagalbos į teismo psichologę ekspertę Zoją Bentli.

Knygos „Žudiko kailyje“ viršelis
Knygos „Žudiko kailyje“ viršelis

Zojos bendradarbiavimas su naujuoju partneriu, specialiuoju agentu Teitumu Grėjumi prasideda nekaip. Zoja yra medžiotoja, susitelkusi ir skvarbaus proto, o Teitumas – kiek pasipūtęs agentas, besilaikantis savotiškų metodų ir ne itin gerbiantis taisykles. Kartu jiems teks pabandyti pažvelgti į serijinio žudiko vidų ir išnarplioti jo iškrypėliškas fantazijas, kitaip mirs dar daugiau moterų. Tačiau atsiradus trims vokams, kurie nutiesia ryšį su šiurpiomis žmogžudystėmis iš Zojos vaikystės, medžiotoja staiga tampa medžiojamąja.

„Skerdykla“ (aut. Stuart MacBride)

Panika sukausto Granito miestą…

Aberdyno uoste aptikus žmogienos pilną jūrinį konteinerį, prasideda didžiausia žmogžudžio paieška Granito miesto istorijoje.

Prieš dvidešimtį metų „Mėsinėtojas“ skerdė žmones ir gamino iš jų pjausnius visoje Jungtinėje Karalystėje, kol Grampiano policijos pažibos įkišo jį už grotų. Tačiau po vienuolikos metų apeliacinio teismo sprendimu jis buvo paleistas į laisvę. Dabar jis kažkur prapuolė, ir vėl pasipylė žmonių lavonai.

Knygos „Skerdykla“ viršelis
Knygos „Skerdykla“ viršelis

Dingstant ir pradinio tyrimo pareigūnams, kriminalistas seržantas Loganas Makrėjus ima suprasti, kad byla nebus tokia aiški, kaip kad visiems atrodo…

Į dienos šviesą išvelkamos dvidešimties metų senumo paslaptys ir melagystės. Ir viena tampa aišku – Aberdynas jau niekada nebus toks, koks anksčiau.

„Bedvasis“ (aut. Philip Kerr)

„New York Times“ bestselerių autoriaus Philipo Kerro detektyvas „Bedvasis“ – tai klasikinio stiliaus istorinių detektyvų serijos knyga. „Bedvasio“ herojus Bernis Giunteris, Antrojo pasaulinio karo įkarštyje tirdamas nusikaltimus Rytų fronte, atsiduria itin pavojingame mūšio lauke – Katynės žudynių vietoje.

Berlynas, 1943 metai. Po Stalingrado apgulties praėjo mėnuo. Nors Hitleris tvirtina, kad karą laimės Vokietija, bet vokiečių kovinė dvasia išsikvėpusi, o kariai dėl karo baigties turi kitokią nuomonę. Tada Berlynas išgirsta apie Rusijoje, netoli Smolensko, Raudonosios armijos įvykdytas masines lenkų karių žudynes. Šį kartą Vermachto ir propagandos ministro Josepho Goebbelso norai išskirtinai sutampa – jie geidžia neginčijamų įrodymų, patvirtinančių, kad šias žiaurias žudynes įvykdė Rusija. Vermachtui tai ypač svarbu, nes tokie įrodymai sušvelnintų vokiečių nusikaltimų žiaurumą.

Knygos „Bedvasis“
Knygos „Bedvasis“

Menkiausia nekompetencija ar įrodymų klastojimas gali sužlugdyti vokiečių planus, todėl į Smolenską ieškoti Rusijos įvykdytų nusikaltimų įrodymų siunčiamas buvęs policininkas Bernis Giunteris.

Smolenske Bernis susipažįsta su uždara prūsų aristokratų grupe, kuri nori atsikratyti gudraus ir šaltakraujiško diktatoriaus. Bet Bernis nesiekia prie jų pritapti. Vienintelis jo tikslas – rasti žiaurų žudiką, kol pats netapo jo auka. „Bedvasis“ – klasikinio stiliaus detektyvas, nukelsiantis į tamsius Antrojo pasaulinio karo metus. Autorius geba sukurti unikalią ir baugią to meto atmosferą – ji neretai įtraukia labiau nei romane besirutuliojantis veiksmas. Daugelis svarbių knygos personažų – tikros asmenybės.

„Pražūtingos mintys“ (aut. A.R. Torre)

Ket Vintorp sunkiai dirbo, kad pasiektų tai, ką turi dabar: nuostabius namus, socialinį statusą ir Viljamą – sėkmės lydimą, patrauklų vyrą. Netikėtai kaimynystėje apsigyvena draugiška pora. Ket, nors ir įtarokai, pasitinka naujus kaimynus išskėstomis rankomis – šiltai ir svetingai.

Knygos „Pražūtingos mintys“ viršelis
Knygos „Pražūtingos mintys“ viršelis

Nina Raider nėra namuose laiką leidžianti žmona. Ji yra lavintoja, vilkinti masinės gamybos suknelę, turinti krūvą asmeninių problemų ir vyrą, kuris nepatenkino jos ambicijų, tad Nina pasiruošusi žūtbūt prasimušti. Šis nuostabus miestelis – jau žingsnis reikiama kryptimi. Jame Nina supranta, ko neturi – Viljamo. Ninos susižavėjimas virsta maniakiška aistra, ir belieka vos kelios kliūtys, kurias įveikusi turės tai, ko trokšta, – gyvens kaimynystėje.

Slaptasis, nenumaldomas Ninos poreikis didėja, o draugystė su Ket darosi artimesnė. Tačiau už jų draugiško bendravimo slepiasi begalinis gundymų, paslapčių ir piktybiško pavydo tinklas. Tobulo gyvenimo siekis abiem moterims virsta pavojingu žaidimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas