Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ketvirtadienį prasideda jaunųjų kūrėjų festivalis „Literatūrinės slinktys“

Jau šį ketvirtadienį, rugsėjo 19 d., prasideda jaunųjų rašytojų ir dailininkų festivalis „Literatūrinės slinktys“, šiemet vyksiantis tryliktąjį kartą. Šis festivalis – puiki galimybė susipažinti su jaunosios kartos kūrėjais, o jiems – įsilieti į kultūros lauką ir rasti bendraminčių, rašoma festivalio pranešime spaudai.
„Literatūrinės slinktys“
„Literatūrinės slinktys“ / Organizatorių nuotr.

Festivalio atidarymas vyks rugsėjo 19 d. 18 val. Vilniaus mokytojų namuose. Renginio metu bus atidaryta festivalio paroda ir pristatytas „Literatūrinių slinkčių“ kūrybos rinkinys, kuriame publikuojami penkių rašytojų literatūros tekstai ir penkių dailininkų dailės darbai.

Aplankyti parodą bus galima iki rugsėjo 27 d.

Vienas svarbiausių festivalio renginių, literatūros vakaras „Ir viskas taip šviečia...“, vyks rugsėjo 27 d. 17 val. Vilniaus Adomo Mickevičiaus bibliotekoje. Čia kūrybą skaitys ne tik visi penki festivalyje dalyvaujantys autoriai, bet ir rašytojai bei rašytojos, poetai bei poetės, kuriuos į renginį pakvietė „Literatūrinių slinkčių“ dalyviai.

Renginio svečiai: poetė, rašytoja Sara Poisson, rašytoja Jurga Tumasonytė, poetės Uršulė Toleikytė ir Birutė Grašyė-Black, poetas Simonas Bernotas.

Renginio metu bus įteiktas „Literatūrinių slinkčių“ Rankos prizas, nuo pernai metų skiriamas norint padėkoti žmonėms, kurie nepriklauso festivalio organizatorių komandai, bet įvairiapusiškai prisideda prie festivalio veiklų.

Festivalio uždarymas vyks rugsėjo 28 d. 18 val. bare „Paviljonas“. Skaityti kūrybą šiame renginyje gali visi norintys jaunosios kartos (18–35 metų) autoriai, registruotis galima el. paštu literaturines.slinktys@slinktys.lt.

Be minėtų plačiajai visuomenei skirtų renginių yra suplanuota ir daugiau. Rugsėjo 19 ir 20 d. festivalio dalyviai lankysis įvairiose Vilniaus gimnazijose, o rugsėjo 25 d. – Varėnos mieste ir rajone. Iš viso suplanuoti devyni kūrybos skaitymai, dvi parodos, o visiems, kurie siuntė savo kūrybą „Literatūrinių slinkčių“ konkursui, bus suorganizuotos kūrybinės dirbtuvės su poetu Donatu Petrošiumi ir rašytoju, literatūrologu Sauliumi Vasiliausku. Festivalyje dalyvaujančių poetų ir prozininkų tekstai skambės LRT Klasikos eteryje.

Festivalis baigsis rugsėjo 28 d., tačiau spalio 1 d. Grigiškių kultūros centre įvyks dar viena festivalyje dalyvaujančių dailininkų paroda ir rašytojų kūrybos skaitymai. Šią parodą bus galima aplankyti iki pat spalio pabaigos.

Primename, kad festivalyje šiemet dalyvauja prozininkai Gintarė Jotautaitė, Edgaras Bolšakovas, poetai Irma Kungytė, Gabija Kopūstaitė, Kšištofas Kšivecas ir dailininkai Giedrė Mačiulaitytė, Orinta Politaitė, Valentina Arlauskaitė, Benjaminas Ančeris, Pijus Firsunin.

Festivalį organizuoja asociacija „Slinktys“. Festivalį finansuoja Lietuvos kultūros taryba. Festivalio partneriai: Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešoji biblioteka, VšĮ „Meno bangos“, VU studentų santara, baras „Paviljonas“, Vilniaus literatų namai, LRT Klasika, Grigiškių kultūros centras, Vilniaus mokytojų namai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas