Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos knygos rinkimuose – leidinys apie universiteto istorinius pastatus

Balandžio 6 d. 17 val. Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešoji biblioteka kviečia į tiesioginę konkurso „Klaipėdos knyga 2020“ transliaciją – pristatome Klaipėdos universiteto proginį leidinį „Klaipėdos universitetas: senųjų pastatų istorijos“. Dalyvaus Baltijos regiono istorijos ir archeologijos instituto direktorius, vyriausiasis mokslo darbuotojas, profesorius Vasilijus Safronovas. Moderuos Birutė Skaisgirienė.
Leidinys. „Klaipėdos universtetas. Senųjų pastatų istorija“
Leidinys. „Klaipėdos universtetas. Senųjų pastatų istorija“ / I.Kanto bibliotekos iliustracija

Universitetai gali būti pristatomi įvairiai – ir pasakojant apie rutinines dėstytojų, mokslininkų, studentų veiklas, ir išryškinant aukštojo mokslo židinių stiprybes bei silpnybes. Šioje knygoje pasirinktas dar vienas būdas.

Jos dėmesio centre – Klaipėdos universiteto šimtamečiai pastatai ir jų istorijos. Šioje knygoje siekiama papasakoti nebe vieno, bet dviejų beveik vienmečių (baigtų statyti 1907 ir 1908 m.) universiteto architektūrinių ansamblių istoriją. Kartu joje dar daugiau dėmesio teikiama vaizdui, tekstinę dalį stengiamasi kiek labiau koncentruoti.

Pasakojimą apie kareivines šioje knygoje papildo visiškai nauja dalis, skirta buvusios Mokytojų seminarijos ansambliui S. Nėries g. – kompleksui prie geležinkelio ir autobusų stočių, kuris išsyk krinta į akis daugeliui atvykstančiųjų į Klaipėdą. Nors apie šiuos pastatus jau nemažai rašyta, knygoje pirmą sykį pateikiame vienoje vietoje sutelktą pasakojimą, kuriame skaitytojai ras ir iš istorijos šaltinių į dienos šviesą pirmąkart ištrauktų faktų.

Knyga ne tik pateikia glaustą dviejų universiteto architektūrinių kompleksų paskirties istoriją, per vaizdus byloja apie pastatų ir juose dirbusių žmonių kaitą. Ši knyga pirmoji, į kurią įtraukti ir visi atminimo ženklai, kuriuos dviejuose seniausiuose universiteto ansambliuose paliko praeities ir dabarties kartos.

Knygos pristatymą bus galima stebėti bibliotekos svetainėje arba socialiniuose tinkluose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas