Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Knygų prekyba „Senukuose“: ką dažniausiai renkasi skaitytojai?

Prekybos tinklas „Senukai“, rugpjūčio mėnesį asortimentą papildęs knygomis, skaičiuoja kas mėnesį augančius jų pardavimus, rašoma pranešime žiniasklaidai. Pirkėjai domisi psichologija, tikromis istorijomis, perka ir vaikiškas knygas.
Knygos
Knygos / „Senukai“ nuotr.

Pasak „Kesko Senukai“ atstovės Elonos Uckutės, sprendimas pradėti prekybą knygomis pasiteisino.

Domisi populiariąja psichologija

Anot E.Uckutės, pirkėjai parduotuvėse ieško plačiai aptarinėjamų, gerai kritikų įvertintų, garsių autorių knygų.

Dažniausiai į prekių krepšelius dedama Gary Chapman knyga „Penkios meilės kalbos. Kaip suprasti ir išmokti meilės kalbą“. Amerikiečių šeimų konsultanto parašytoje knygoje atskleidžiama, kad kiekvienas meilę išreiškia savąja meilės kalba, todėl darniems santykiams šeimoje svarbu tai žinoti ir pritaikyti.

Skaitytojai taip pat dažnai ieško pasauliniais grožinės literatūros bestseleriais tapusių Laurent Gounelle romanų „Dievas visada keliauja incognito“ ir „Diena, kai išmokau gyventi“. Šis autorius traukia savo nepaprastomis istorijomis, kuriose susipina filosofų, šiuolaikinių psichologų bei mokslininkų įžvalgos.

Ieško tikrų istorijų

Daugiau nei pusę pozicijų populiariausių knygų dešimtuke užima tikrais faktais paremtos knygos.

Pirkėjus sudomino kelių garsių moterų išgyvenimus pasakojantys kūriniai. Hayden Herrera knygoje „Frida: Fridos Kahlo biografija“ pristato nepaprastai talentingos dailininkės gyvenimo istoriją, o Cathleen Miller ir Waris Dirie kūrinyje „Dykumų gėlė“ atskleidžiami garsios manekenės vaikystės išgyvenimai.

Paklausiausių knygų dešimtuke taip pat yra ir du Heather Morris kūriniai – „Aušvico tatuiruotojas“ ir „Cilkos kelias“, pasakojantys apie holokaustą išgyvenusių asmenų likimus.

O istorijos, literatūros, meno, filosofijos žinių spragas užpildyti norintys pirkėjai renkasi Dietrich Schwanitz knygą „Ką turi žinoti kiekvienas išsilavinęs žmogus“.

Skaito ir vaikai

E.Uckutės teigimu, knygų pardavimai patvirtina, kad nemažai skaito ir Lietuvos vaikai.

Perkamiausiųjų knygų dešimtuke esančios vaikiškos knygos rodo, kad vaikai mielai renkasi jau klasika tapusius, plačios skaitytojų auditorijos pripažinimą turinčius kūrinius.

Jame randama J.K.Rowling pirmoji knygų serijos apie Harį Poterį dalis „Haris Poteris ir Išminties akmuo“.

Mažųjų skaitytojų dėmesį patraukia ir dažnai tarp vertingiausių knygų vaikams minima Antoine de Saint-Exupery knyga „Mažasis princas“, mokanti draugystės ir tarpusavio santykių pagrindų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas