Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

L.Jonausko parengtas gidas jauniesiems gamtos tyrinėtojams: saugome ir rūpinamės tuo, ką pažįstame

Aplinkosaugininkas, gamtininkas ir keliautojas Linas Jonauskas įsitikinęs, kad dėl gamtos mes patys galime padaryti labai daug, o šiuo metu šalyje kilę aplinkosauginiai skandalai – ne atsitiktinumas, o didelio bendro abejingumo aplinkai pasekmė. Vienas iš būdų situaciją keisti – šviesti jauniausius šalies gyventojus, įkvėpti juos atrasti, suprasti ir rūpintis aplinka. Būtent todėl jis ėmėsi rašyti unikalią knygą – šiuolaikišką gidą jauniesiems tyrinėtojams „Kur ieškoti rudojo lokio“.
Linas Jonauskas „Kur ieškoti lokio ir kiti nutikimai gamtoje“
Linas Jonauskas „Kur ieškoti lokio ir kiti nutikimai gamtoje“ / Knygos viršelis

Apie tai rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Gamtos tarša, klimato krizė ir aplinkosaugos problemos, regis, akis bado jau visiems. Daug problemų kyla, daug apie tai kalbame, daug dėl to galime ir padaryti. Ne veltui Prezidentas Valdas Adamkus, aplinkosaugos problemų sprendimui paskyręs didelę savo gyvenimo dalį, yra ne kartą sakęs, jog viską galime išspręsti, tačiau svarbiausia – pradėti nuo švietimo ir nuo jaunosios kartos lavinimo. Šios minties ir savo ilgametės patirties vedamas atsigręžiau į jaunuosius mūsų šalies piliečius ir kartu su leidykla „Baltos lankos“ parengiau knygą „Kur ieškoti rudojo lokio“, – sako autorius.

Anot jo, interaktyvi, informatyvi, unikaliais Dovydo Čiuplio piešiniais iliustruota knyga ugdo atidumą aplinkai ir Lietuvos gamtai.

„Esu prisiekęs gamtos mylėtojas ir sergėtojas. Kiekvieną dieną leisdamas gamtoje, kaskart sužinau ką nors naujo, tad troškau savo patirtimi ir žiniomis pasidalyti pirmiausia su vaikais, taip pat su jų tėveliais ir mokytojais. Su šia knyga augdami, vaikai, tikiu, tikrai užaugs sąmoningesni ir jautresni aplinkai, o gamtą tikrąja to žodžio prasme laikys savo namais, kuriais privalu rūpintis. Ir – o tai vaikams be galo svarbu – tai ne tiesiog knyga apie gamtą, o tikrų tikriausias nuotykis, kuris truks ištisus metus. Ji skirta šiuolaikiniam, aktyviam, smalsiam ir vietoje nenustygstančiam vaikui“, – pasakoja L.Jonauskas.

Knygelė „Kur ieškoti rudojo lokio“ tinka ir ikimokyklinukams, ir pradinių klasių mokiniams, ir net suaugusiesiems. Vaikai, tyrinėdami smagias D.Čiuplio iliustracijas, daug sužinos apie Lietuvos gamtą, išmoks rūpintis aplinka, atliks lavinamąsias ir pažintines užduotis, pasitelks kūrybingumą ir turiningai leis laisvalaikį. Tiesa, kai kurioms užduotims prireiks suaugusiųjų pagalbos ir išmaniųjų įrenginių – jais įrašysite paukščių balsus, fotografuosite ežius, seksite koordinatėmis ir atliksite daugybę kitų užduočių.

„Neabejoju, kad ir mokytojai knygelėje ras įkvėpimo bei pasisems minčių, ką veikti per būrelius ar kur keliauti per ekskursijas. Čia yra daug naujų, įdomių ir neatrastų pažintinių maršrutų. Tebūna tai papildoma mokyklos programos medžiaga, kad mokymasis ir žinios nenutrūktų, vos pakilus nuo suolo. Viliuosi, kad knygelėje rasite naudingų patarimų, noriai padėsite atlikti užduotis ir keliausite po Lietuvą. Linkiu, kad tai taptų jūsų šeimos savaitgalių, atostogų ar mokyklos išvykų tradicija. Mūsų kraštas įspūdingas – apie jį dar daug ko nežinome, tad paverskite žinias smagia veikla ir leiskitės į nuotykius kartu su savo mažaisiais“, – kviečia aplinkosaugininkas L.Jonauskas.

Pirmieji norintys ne tik pavartyti ir įsigyti knygą, bet ir susipažinti su jos herojais, Linu ir voveryte Gile bei susitikti su pačiu autoriumi galės tai padaryti Vilniaus knygų mugėje vasario 21 d., penktadienį, 15 val. („Litexpo“, Jaunųjų skaitytojų salėje).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas