Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Leidykla „Briedis“ Vilniaus knygų mugei parengė albuminių knygų: kai norisi pavartyti ir pasigrožėti

Leidykla „Briedis“ Vilniaus knygų mugei parengė naujų albuminių knygų daugelio skoniui ir įvairiems poreikiams: pasmalsauti, pasigrožėti iliustracijomis arba vakarais pavartyti prie arbatos puodelio, rašoma leidyklos pranešime spaudai.
knygos portalams
knygos portalams / Leidyklos „Briedis“ nuotr.

Tai knygos, siūlančios gausų temų spektrą: dailininkų meno kūrinių albumai, archyvinėmis fotografijomis iliustruoti istoriniai pasakojimai arba enciklopedinio pobūdžio vadovai su gausybe iliustracijų, kelionės, pasaulio stebuklai, paskalos, mados, šachmatai ir kita.

Išsami iliustruota Antrojo pasaulinio karo istorija. Autorius: Donald Sommerville (iš anglų kalbos vertė Ovidijus Stokys)

Autentiškas pasakojimas apie vieną baisiausių konfliktų žmonijos istorijoje, analizuojant lemiamas kautynes ir svarbiausius mūšius. Pateikiama daugiau nei 500 tekstą iliustruojančių nuotraukų, žemėlapių ir mūšių planų.

Itin lengvai skaitoma karo istorija, profesionaliai komentuojant konfliktą sukėlusius politinius bei ekonominius veiksnius, aprašant esminius karo lūžius ir naujųjų technologijų įtaką.

Kiekvieno svarbesnio sausumos ir jūros mūšio aprašymą papildo pateikiami kampanijų žemėlapiai bei mūšių planai, kartu analizuojant įvairias karines strategijas, nuo kurių priklausė pralaimėjimas ar pergalė.

Knygoje daugiausia dėmesio skiriama svarbiausiems kariniams veikėjams, formavusiems karo eigą ir nulėmusiems jo baigtį: generolui Douglasui MacArthurui, generolui feldmaršalui Erwinui Rommeliui, generolui feldmaršalui Bernardui Montgomeriui, tam tikriems politiniams lyderiams, pavyzdžiui, Winstonui Churchilliui, Charles’iui de Gaulle’iui, Josifui Stalinui, Adolfui Hitleriui ir Franklinui D. Rooseveltui.

Šunys. Enciklopedija: išsamus iliustruotas vadovas. Autorius: DK

Viskas, kas susiję su šunimis. Šiame unikaliame leidinyje pristatoma šunų istorija, veislės, priežiūra, ligos ir geroji dresavimo praktika.

Knygoje aprašoma daugiau nei 400 tarptautiniu mastu pripažįstamų veislių, pateikiamos specialiai šiam leidiniui užsakytos kiekvieno šuns fotografijos, ekspertų rašytos santraukos, istorijos apie garsius šunis bei jų šeimininkus ir kiekvienos veislės kilmė.

Pasakojama apie šuns evoliuciją ir anatomiją, pateikiama ekspertų patarimų, kaip rūpintis ir dresuoti šunis.

Nagrinėjami šunų vaidmenys bėgant šimtmečiams – jie buvo kruopštūs darbininkai, sporto čempionai bei numylėti augintiniai – ir jų užtarnauta vieta pasaulio meno ir kultūros scenoje.

Knygą iš anglų kalbos vertė Mantas Tamulevičius.

Holivudo istorija. Kino industrija: 100 metų godumo, ištvirkavimo ir skandalų. Autorius: Kieron Connolly (iš anglų kalbos vertė Edmundas Juškevičius)

Tai iliustruota sekso, nesaikingumo, nusikaltimų, savižudybių, ambicijų, išdavysčių ir kompromisų istorija, pasakojanti, kas Holivude vyko šiapus ekrano.

Praėjo daugiau kaip šimtas metų nuo tada, kai Holivudas tapo Amerikos kino centru. Nors visada tvirtino esąs kerinti vieta bei gražiųjų ir talentingųjų namai, Tinseltaunas („blizgučių miestas“, kaip dažnai vadinamas Holivudas) nuo pat įkūrimo turėjo tamsiąją pusę. Filmų kūrėjai į Kalifornijos pietus vyko ne vien dėl saulėtų orų; jie čia keliavo siekdami išvengti autorių teisių, varžančių kino kamerų naudojimą.

Nuo pat pirmųjų dienų Holivudas – fantazijos karalystė – tapo nesaikingumo sinonimu: pernelyg daug pinigų, pernelyg daug liaupsinimo, pernelyg daug lūkesčių ir pernelyg daug egoizmo. Nors kino žvaigždėms čia visada buvo nuolaidžiaujama, vos tik populiarumas išblėsdavo, jų laukdavo žiaurus kritimas.

„Holivudo istorija“ visa tai aprėpia: nuo kino studijų atsiradimo XX a. pradžioje iki jų atitekimo korporacijoms mūsų laikais; nuo Holivudo garsenybių narkomanijos iki McCarthyʼio epochos raganų medžioklės ir #MeToo. Istorijos šiapus ekrano yra tokios pat jaudinančios, kaip ir tos, kurias matome ekrane.

Jackie. Jacqueline’os Kennedy Onassis gyvenimo, meilės ir stiliaus istorija. Autorius: Chiara Pasqualetti Johnson (iš anglų kalbos vertė Ieva Driukienė)

Graži, išsilavinusi, rafinuota, diskretiška, bet gundanti Jackie Kennedy buvo mylimiausia visų laikų pirmoji ponia, o likimas jai nepagailėjo turtų, sėkmės, visuomenės dėmesio ir sielvarto. Šioje knygoje gyvai aprašyta nepamirštama iškilios moters gyvenimo, meilės ir stiliaus istorija, iliustruota nuotraukomis nuo pat vaikystės iki gyvenimo pabaigos.

Tai jautrus ir išsamus visą pasaulį sužavėjusios moters portretas.

Goja. Gyvenimas ir kūryba 500 iliustracijų. Autorius: Susie Hodge (iš anglų kalbos vertė Rima Čeliauskaitė)

Kūryba, kurioje užfiksuoti XVIII a. pabaigos ir XIX a. pradžios neramumai Ispanijoje, Fransiskui Gojai pelnė paskutinio iš senųjų ir pirmo iš didžiųjų moderniųjų meistrų vardą. Nuo karališkųjų portretų iki keistų, groteskiškų iliustracijų – jo kūryboje atsiskleidžia iškankintas genijus, kuriantis vienus pagauliausių kada nors egzistavusių paveikslų.

Į daugelį jo grafikos darbų ir paveikslų sunku žiūrėti – jie šokiruoja net dabar, praėjus šimtmečiams nuo sukūrimo, o juk dailininkas kūrė baisiosios ispanų inkvizicijos, vienvaldžių karalių, karų ir politinių neramumų metais.

Jis drąsiai, o gal labiau beatodairiškai, laikėsi pažangaus, išskirtinio savo stiliaus ir įžvalgių pastebėjimų visuose vaizduose, įskaitant itin atvirus karališkosios šeimos, aukštuomenės, gatvių vaikėzų, banditų, senjoritų ir demonų portretus, ir šitaip meną pakeitė visiems laikams.

Serijoje apie garsius menininkus taip pat skaitykite „Leonardas da Vinčis. Gyvenimas ir kūryba 500 paveikslų“, „Van Gogas. Gyvenimas ir kūryba 500 paveikslų“, „Gogenas. Gyvenimas ir kūryba 500 iliustracijų“, „Mikelandželas. Gyvenimas ir kūryba 500 iliustracijų“ ir „Rembrantas. Gyvenimas ir kūryba 500 iliustracijų“.

Rokenrolo paslaptys ir tragedijos. Autorius: Michele Primi (vertė Aidas Jurašius)

Knygoje rasite 63 pasakojimus apie kūrybą, gyvenimą ir mirtį rokenrolo pasaulyje. Tai dramatiškos istorijos apie pačiame kūrybiškumo žydėjime staiga nutrūkusį gyvenimą, apie neįtikėtinus susidūrimus su lemtimi, menininkus, kurie mirė daug metų kovoję su savo demonais, vis labiau slėgusiais ir neįveikiamais.

Pasakojimai apima laikotarpį nuo Buddy Holly iki Whitney Houston: šios muzikinės legendos gyveno skirtingose epochose, jų gyvenimo būdas labai skyrėsi, kiekviena savaip išreiškė savo talentą, tačiau buvo panašios tuo, kad tapo mūsų laikų simboliais. Daugelis jų priklauso vadinamajam „Klubui 27“ – būriui muzikantų ir dainininkų, kurie mirė sulaukę dvidešimt septynerių.

Įtakingiausios mūsų laikų asmenybės. Autoriai: Roberto Mottadelli, Gianni Morelli (iš anglų kalbos vertė Lina Kulišauskaitė)

Šie 56 žmonės neabejotinai pakeitė mūsų pasaulį – į gera arba į bloga. Nuo architekto Le Corbusier, astronauto Neilo Armstrongo ir dizainerės Coco Chanel iki pilietinių teisių aktyvisto Martino Lutherio Kingo jaunesniojo, grupės „The Beatles“ ir „Facebook“ įkūrėjo Marko Zuckerbergo – šioje albuminėje knygoje pristatomos įtakingiausios XX ir XXI amžių asmenybės.

Trumpas biografinis aprašas su archyvinėmis nuotraukomis vaizdingai perteikia kiekvieno žmogaus nuopelnus ir istorijoje paliktą pėdsaką. Autorių sudarytame sąraše rasite garsių muzikantų ir dailininkų, mokslo ir technologijų novatorių, tyrinėtojų, sportininkų, pramonininkų, dvasinių lyderių ir politikų, įskaitant tuos, kurie sukėlė siaubingą sumaištį pasaulyje.

Taip pat skaitykite „Įtakingiausios mūsų laikų moterys“ ir „100 fotografijų, pakeitusių pasaulį“.

Šachas ir matas! Nesenstanti šachmatų istorija – įspūdingiausios partijos, iškiliausi žaidėjai. Autorius: Ben Graff (iš anglų kalbos vertė Mindaugas Krankalis)

Genialumas, apsėdimas, net beprotybė... Pasaulio šachmatų čempionų gyvenimas buvo turtingas ir įvairus. Knygoje pasakojamos šešiolikos iškiliausių šachmatų žaidėjų biografijos, aprašomos partijos, kurias žaisdami jie pasiekė viršūnes, pateikiamos partijų schemos, svarbiausi ėjimai, infografikai.

Nėra abejonių, kad aukščiausio lygio žaidėjai varžydamiesi atskleidžia šviesiausius ir kartais tamsiausius savo bruožus. Tiek sėdėdami prie žaidimo lentos, tiek nuo jos pasitraukę, šachmatininkai nevengdavo įsivelti ir į politines machinacijas, tačiau taip pat stulbino kūrybiškumu ir bičiulyste. Šachmatų istorijoje yra gausybė žaidėjų, palikusių įsimintinus pėdsakus.

Ar galėjo Bobbis Fischeris nugalėti Borisą Spaskį Šaltojo karo metu vykusiose „šimtmečio rungtynėse“? Kokį vaidmenį Anatolijaus Karpovo ir Viktoro Korčnojaus mače suvaidino užkoduoti jogurtai, guru ir hipnotizuotojai? Kodėl buvo nutraukta skandalingoji Gario Kasparovo ir Anatolijaus Karpovo „Maskvos žiema“? Kas yra geriausia visų laikų šachmatininkė moteris? Kaip šachmatų arenoje klostėsi žmogaus ir mašinos dvikova?

Tutanchamonas. Autorius: T.G.Henry James (iš anglų kalbos vertė Daiva Bičev)

Kai 1922 metų lapkritį anglų archeologas ir egiptologas Howardas Carteris atrado faraono Tutanchamono kapavietę Egipte, netikėta naujiena greitai pasklido po pasaulį ir visus pribloškė.

Naujos kapavietės Karalių slėnyje atradimas buvo neįtikėtinas laimėjimas, o joje aptikti stulbinantys daiktai, niekieno nepaliestas karstas ir įkapės atėmė žadą. Nepažeisti karališkieji laidojimo rūmai, apie 11 kilogramų sverianti auksinė karaliaus Tutanchamono kaukė ir daugiau nei 5000 artefaktų yra bene ikoniškiausi senovės Egipto simboliai.

Tvarkant kapavietę, darbininkus persekiojo nelaimės, tragedijos, nesusipratimai ir rietenos, nes teigiama, kad kapavietėje ant sienų buvo išraižyti prakeiksmai – tie, kurie įžengs į kapą, greitai mirs...

Išskirtinės šio albumo nuotraukos suteikia galimybę susipažinti su neįkainojamais faraono Tutanchamono papuošalais, baldais, drabužiais, ginklais, gausiai išpuoštais auksu, ir žavėtis galinga senovės Egipto civilizacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas