Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Leidykla „Briedis“ pristato: Kalėdinės knygų naujienos

Leidykla „Briedis“ kviečia ilgus žiemos vakarus praleisti su istorijų knyga rankose. Atverkite pažinimo duris į istorinių faktų kupiną pasaulį. Leidyklos „Briedis“ žiemos naujienose rasite stulbinamų meno kūrinių bei fotografijų reprodukcijų, išskirtinių asmenybių prisiminimų, mažai kam žinomų pasaulio ir Lietuvos istorijos įdomybių.
Knygos
Knygos / Knygų viršeliai

Ignas Kapleris: „Iliustruota Lietuvos istorija. Nuo priešistorės baltų iki Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės ir Abiejų Tautų Respublikos. I tomas“

„Iliustruotos Lietuvos istorijos“ žanrą reikėtų vadinti istorijos kokteiliu, į visumą jungiančiu vaizdą ir žodį, akademines žinias ir publicistiką, skirtingus turinio epizodus ir siužeto linijas, praeitį bei dabartį. Skaitytojai čia ras visko: lūžinius Lietuvos istorijos įvykius, epochines pergales, ne mažiau svarbius kultūros laimėjimus, kasdienio gyvenimo epizodus ir įdomybes, didžias mūsų moteris ir vyrus.

Knygos viršelis/Iliustruota Lietuvos istorija
Knygos viršelis/Iliustruota Lietuvos istorija

Lee Kuan Yew: „Iš trečiojo pasaulio į pirmąjį. Singapūro istorija 1965–2000 m.“

Ši knyga – Singapūro tėvu vadinamo ilgamečio šios valstybės premjero Lee Kuan Yew (1923–2015) prisiminimai, kuriuose pasakojama visą pasaulį nustebinusi nykštukinės šalies sėkmės istorija. Racionaliais vyriausybės sprendimais ir gyventojų užsispyrimu grįstas veržlus Singapūro šuolis iš trečiojo į pirmojo pasaulio valstybių gretas nebūtų įmanomas be šios knygos autoriaus Lee Kuan Yew pastangų. Jis nenustojo teigęs, kad valstybė privalo ne tik išlikti, bet ir turėtų pranokti kaimynus. Gamtinių išteklių nebuvimą siūlyta kompensuoti išsilavinimu ir intelektu, o atsilikimą įveikti puikiai organizuotu kruopščiu darbu!

Knygos viršelis/Iš trečiojo pasaulio į pirmąjį
Knygos viršelis/Iš trečiojo pasaulio į pirmąjį

Kjersti Egerdahl: „Vikingai. Valgyk, renkis ir kovok kaip karys“

Legendinio vikingų palikimo įkvėpta knygos autorė Kjersti Egerdahl siūlo įdomų ir nuotaikingą pasakojimą, padėsiantį suprasti, kas buvo tie vikingai ir kaip jie gyveno: nuo senovės skandinavų kasdienybės iki kovų ir nuotykių paieškų. Vikingai, tie senovės skandinavų jūrininkai, įkvėpė daugybę popkultūros fenomenų, tokių kaip „A&E“ serialas „Vikingai“, „Toras: Ragnarokas“ ar be perstojo augantis vikingų LARP pasaulis.

Stephen Turnbull: „Samurajai“

Samurajai, ginkluoti mirtį nešančiomis lenktomis katanomis ir masyviais lankais, kūną dengiantys spalvingais lakuotais šarvais, buvo patys tikriausi kariai. Jie, vadovaudamiesi garsiuoju bušido, arba „kario kelio“, kodeksu, garsėjo meistriška kova ir savižudiška narsa. Šioje naujoje patraukliai išleistoje knygoje, praturtintoje stulbinamomis meno kūrinių ir fotografijų reprodukcijomis, Stephenas Turnbullas nagrinėja samurajų istoriją.

Knygos viršelis/Samurajai
Knygos viršelis/Samurajai

Vitalijus Michalovskis: Pirmasis pasaulinis. Istorijos įdomybės

Šioje knygoje karas aprašomas šiek tiek kitaip, nei įprasta rašyti apie karus. Ji apie tai, ko daugelis nežinojo ir galbūt net neįsivaizdavo. Skaitydami knygą sužinosite, kodėl Sankt Peterburgas tapo Petrogradu, o britų karališkoji šeima pasirinko vadintis Vindzorais, kaip veikė juodoji propaganda ir šnipai, kodėl griebtasi cheminio karo ir kaip kovos veiksmai persikėlė po žeme. Rasite įdomių faktų apie rūsčias bausmes tikriems ir tariamiems dezertyrams, sunkų sanitarų darbą, apdovanotus gyvūnus, vasaros laiko įvedimą, futbolininkų batalionus. Knygoje skiriama dėmesio ir Lietuvai.

Knygos viršelis/Pirmasis pasaulinis
Knygos viršelis/Pirmasis pasaulinis

Robert K.Wittman ir John Shiffman: ,,Operacija ,,Šedevras“. Specialusis agentas meno pasaulyje“

FTB Meno nusikaltimų tyrimų grupės įkūrėjas atskleidžia įspūdingas slaptojo agento darbo subtilybes, sukurdamas tikrais faktais paremtą trilerį. Garsiausio pasaulyje meno nusikaltimų seklio Roberto Wittmano karjera, švelniai tariant, neįprasta. Jis, dažniausiai neginkluotas, dalyvavo daugybėje slaptųjų operacijų, gaudė meno kūrinių vagis, sukčius ir juodosios rinkos prekeivius visame pasaulyje!

Knygos viršelis/Operacija šedevras
Knygos viršelis/Operacija šedevras

Nikolaj Chochlov: „Likvidatoriaus išpažintis“

Tai nepramanyta, be galo dramatiška sovietų žvalgybininko istorija. Joje autorius pasakoja, kaip būdamas visai jaunas pateko į žvalgybą, kaip Antrojo pasaulinio karo metais vokiečių kariuomenės užnugaryje rengė pasikėsinimą į Baltarusijos generalinį komisarą W.Kubę, kuris netrukus buvo susprogdintas savo lovoje, o pokariu ruošė dirvą sovietų agentų veiklai Vakarų šalyse.

Knygos viršelis/Likvidatoriaus išpažintis
Knygos viršelis/Likvidatoriaus išpažintis

Sepp de Giampietro: „Brandenburgiečiai. Per kraują ir ugnį“

Veikdami puolančių Vermachto pajėgų smaigalyje, priešo šalies kariuomenės uniformomis dažnai vilkėję „brandenburgiečiai“ užimdavo tiltus ir kitus svarbius objektus, o paskui stengdavosi juos išlaikyti, kol atvykdavo saviškiai. Vilkėti karines priešo uniformas draudė tarptautinė karo teisė, todėl patekusiems į nelaisvę „brandenburgiečiams“ grėsė sušaudymas vietoje.

Knygos viršelis/Brandenburgiečiai
Knygos viršelis/Brandenburgiečiai

Karl Dönitz: „Dešimt metų ir dvidešimt dienų. Grosadmirolo atsiminimai“

Šiuos atsiminimus parašė legendinė asmenybė – Trečiojo reicho grosadmirolas, povandeninio, o paskui ir viso karinio jūrų laivyno vadas Karlas Dönitzas (1891–1980), kurį A.Hitleris savo priešmirtiniame testamente paskyrė Vokietijos reichsprezidentu. Tačiau Dönitzo prezidentavimas karo suniokotoje, 1945 m. gegužės 8 d. besąlygiškai kapituliavusioje šalyje tetruko 20 dienų...

Knygos viršelis/Dešimt metų ir dvidešimt dienų
Knygos viršelis/Dešimt metų ir dvidešimt dienų

Edwin Erich Dwinger: „Tarp baltųjų ir raudonųjų. Rusijos tragedija 1919–1920 metais“

Per Pirmąjį pasaulinį tolimajame Sibire kalintas karo belaisvis E.E.Dwingeris sugeba pabėgti, bet ne savo valia yra įsukamas į dramatiškų įvykių verpetą. Prieš jo akis stoja krauju persunkta, skurdo, bado ir abipusės neapykantos kamuojama Rusija.

Knygos viršelis/Tarp baltųjų ir raudonųjų
Knygos viršelis/Tarp baltųjų ir raudonųjų

1930 m. pirmą kartą pasirodęs E.E.Dwingerio romanas „Tarp baltųjų ir raudonųjų“ – vienas sėkmingiausių XX a. vokiečių literatūros kūrinių, už kurį autorių ketinta nominuoti Nobelio literatūros premijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas