Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuvos literatūros vertėjų sąjungos Antipremijos laureatas – Algirdas Sysas

Gegužės 3-ioji – pirmosios Europoje konstitucijos priėmimo diena. Siekdama atkreipti valstybės dėmesį į autorių laisves ir teises, kurias įtvirtina LR Konstitucija, Lietuvos literatūros vertėjų sąjunga gegužės 3-ąją skelbia 2017 m. Antipremijos laureatą.
Algirdas Sysas
Algirdas Sysas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Literatūros vertėjai teigia, jog norėdami sąžiningai mokėti mokesčius, atitinkančius autorinio darbo specifiką, 2017 m. Antipremiją skiria Seimo socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkui Algirdui Sysui už „tėvišką rūpinimąsi meno kūrėjais, išradingai kūrybišką LR Konstitucijos interpretaciją, neblėstantį įkarštį ginant pamatines socialdemokratų vertybes ir išties poetišką svajingumą“.

Nuorodomos šios premijos skyrimo priežastys:

  1. Už sumanymą atkakliai laikytis vieno LR Konstitucijos punkto (dėl teisės į pensiją), bet visiškai pamiršti kitus (dėl teisės į apmokamas atostogas).
  2. Už sumanymą apmokestinti meno kūrėjus didžiausiais mokesčiais Lietuvoje, bet nesuteikti dalies socialinių garantijų ir darbdavio, garantuojančio meno kūrėjams privilegijas, kuriomis pagal DK naudojasi visi dirbantieji (apmokančio dalį ligos pašalpos, taikančio neapmokestinamą dydį pajamoms, valstybės įpareigoto mokėti autoriams bent oficialų MMA, dvigubai mokančio už viršvalandžius, darbą švenčių ir poilsio dienomis, įrengiančio autoriui darbo vietą, aprūpinančio darbo priemonėmis ir t.t.).
  3. Už sumanymą užtikrinti meno kūrėjams pensiją, apsieinant be jos kaupimo mechanizmo.
  4. Už sumanymą, kad meno kūrėjai kauptų pensijoms ir motinystės išmokoms iki mirties ir dar 70 metų po jos, taigi Lietuva taptų pirmąja šalimi pasaulyje, besirūpinančia velionių kūrėjų gerove anapusybėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas