Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuvos vadovai reiškia užuojautą dėl L.Gutausko mirties

Šeštadienį mirus dailininkui, rašytojui, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatui Leonardui Gutauskui, Lietuvos vadovai reiškia užuojautą šeimai, meno bendruomenei, visai Lietuvai.
Leonardas Gutauskas
Leonardas Gutauskas / Sauliaus Vasiliausko nuotr.

„Netekome iškilaus ir įvairialypio kūrėjo, kurio meninė biografija – tai ištisa mūsų šalies istorijos ir kultūros epocha. Leonardo Gutausko kūryboje – tapyboje, prozoje ar poezijoje – vyravo savitas, gilus ir skaidrus mąstymas, vis grąžindavęs mus prie amžinųjų vertybių prasmės ir jėgos“, – sakė prezidentas Gitanas Nausėda.

Jo teigimu, L.Gutauskas gebėjo savitai ir glaudžiai sujungti kelis meninius žanrus, taip sukurdamas unikalų ir daugiasluoksnį kūrybos pasaulį, įkūnijantį asmens, tautos, valstybės tapatybės paiešką.

Pasak premjerės Ingridos Šimonytės, L.Gutausko kūryba liks Lietuvos meno aukso fonde.

„Šį pasaulį paliko įvairiapusis talentas, savito ir atpažįstamo braižo savininkas. Rašytojas ir menininkas gebėjo meistriškai vaizduoti tiek sakralius, tiek paprastus reiškinius ir sujungti juos į unikalią visumą. L.Gutausko kūryba ilgam išliks Lietuvos meno aukso fonde. Nuoširdžiai užjaučiu artimuosius ir visus L. Gutausko talento gerbėjus“, – sakoma Vyriausybės vadovės užuojautoje.

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen savo ruožtu teigė, kad Lietuva neteko vieno ryškiausių ir savičiausių menininkų.

„Neaprėpiamo gylio ir talento kūrėjas Leonardas Gutauskas ateities kartoms paliko begalę tapybos, prozos ir poezijos kūrinių, su jo iliustruotomis knygomis užaugo ne viena vaikų karta. Nuoširdžiai užjaučiu menininko šeimą, artimuosius, platų jo kūrybos gerbėjų ratą ne tik Lietuvoje, bet ir užsienio šalyse“, – rašoma jos užuojautoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas