Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 01

Marijus Gailius. Kautynės dėl poetų, arba Paskutinis priespaudos atodūsis

Taip ir gyvenam, skaitytojai, ir pavytę nuo vasaros kaitros vis dar atsimenam, kad portalai rašė ne apie poetą, o ponus Siegelius anksčiau. Jau temsta, įspėja Darius Kuolys, ant poeto atminimo. Jau vis garsiau ir Vytenis Andriukaitis reiškiasi: o, Vytautai Toleiki, ką „Šatėnuose“ rašai, ir kitas Vytautai, ką tu!
Justinas Marcinkevičius ir Marjus Gailius
Justinas Marcinkevičius ir Marjus Gailius / Kčstučio Vanago/BNS ir BNS nuotr.

Taip taip, dabar Justino Marcinkevičiaus nepastatytą paminklinį akmenį stumia, rita, kelia Vytautas Landsbergis, rašytojai Kristina Sabaliauskaitė ir Marius Ivaškevičius, mokslininkai Paulius Subačius, Nerija Putinaitė. Ir pagalvoji: kuriems velniams tos paplavos?

Ar skaitėte, kokį postringavimą tiesiog savo feisbuko sienoje pakvaišęs antisemitas R.Ž. sukergė? Ar pagavo akis ir kito Seimo nario M.P. tekstą? „Viešojoje erdvėje vėl pasikartojo, – rašė jis, – įvairių naujojo liberalizmo-komunizmo mylėtojų vykdomas Justino Marcinkevičiaus puolimas.“ Ir taip pasakė ne bet kas, o žmogus, išmestas net iš Darbo partijos. Kokia ironija! Įsivaizduoji, kontržurnalistė R.J. neria poetui atminties kilpą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus