Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nacionalinėje bibliotekoje – tibetologo knygos apie Dalai Lamas pristatymas

Birželio 18 d. Nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje bus pristatoma Glenno H.Mullino knyga „Keturiolika Dalai Lamų“. Knygoje paprastai ir patraukliai pristatomos visų Dalai Lamų biografijos, apžvelgiama 600 metų Tibeto budizmo tradicija bei šio krašto politinė padėtis bėgant amžiams. Apie tai skelbiama pranešime skelbiama pranešime žiniasklaidai.
Glenno H.Mullino knyga „Keturiolika Dalai Lamų“
Glenno H.Mullino knyga „Keturiolika Dalai Lamų“ / Knygos viršelis

Knygos autorius – tibetologas, knygų apie budizmą autorius, klasikinės Tibeto literatūros vertėjas, tantrinio budizmo mokytojas.Dvylika metų gyveno Dharamsaloje, kuri yra Jo Šventenybės Dalai Lamos rezidencija tremtyje. Ten G.Mullinas studijavo filosofiją, literatūrą, Tibeto budizmą, mokėsi meditacijos, jogos meno. Jis yra daugiau nei 25 knygų apie budizmą autorius.

Dabar lietuviškai pasirodo jo knyga Autorius į knygą įtraukė ir Dalai Lamų pamokymus, poemas bei kitų raštų ištraukas, padėsiančias geriau suprasti pagrindinius Tibeto budizmo principus.

Jo Šventenybė Keturioliktasis Dalai Lama plačiai žinomas ir gerbiamas visame pasaulyje, tačiau apie ankstesnius trylika Dalai Lamų kalbama kur kas mažiau. Nuo pat Pirmojo gimimo 1391-aisiais kiekvienas kitas Dalai Lama buvo jo pirmtako reinkarnacija. Visi jie gerbiami kaip Avalokitešvaros – atjautos dievybės – inkarnacijos, bet kiekvienas jų yra unikali asmenybė su jam vienam būdingais gebėjimais ir temperamentu. Tai atskleisti bei išsamiai apie tai papasakoti Glennas H. Mullinas ir stengiasi savo knygoje „Keturiolika Dalai Lamų“.

Knygos pristatymo metu su autoriumi kalbėsis Vilniaus Universiteto Azijos ir transkultūrinių studijų instituto Indologijos ir budizmo sričių tyrėjas, profesorius Audrius Beinorius. Dėstęs bei stažavęsis daugybėje pasaulio universitetų bei mokslo centrų, A.Beinorius išmano Azijos šalių kultūrą, religiją ir filosofiją.

G.H.Mullinas ir A.Beinorius kartu aptars ne tik knygą „Keturiolika Dalai Lamų“, bet ir autoriaus keliones po Himalajų kalnus, meditacijos praktiką, vienuolio gyvenimo būdą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas